24satno crtanje stripa

Profesionalci i amateri u maratonskom crtanju stripova

Foto: Privatna arhiva
24 sata crtanje
Foto: Privatna arhiva
24 sata crtanje
22.11.2014.
u 09:56
Peto po redu 24satno crtanje stripova okuplja amatere i profesionalce koji žele testirati svoje kreativne granice i družiti se s drugim zaljubljenicima u medij.
Pogledaj originalni članak

Danas točno u podne počinje peto po redu 24-satno crtanje stripova u prostorima Akademije likovnih umjetnosti na Jabukovcu 10. Stripovski maraton prvi je puta organiziran u SAD-u 2004. godine kao kreativna vježba za nekoliko autora, no kroz godine je prerastao u samostalne događaje na međunarodnoj razini. U Hrvatskoj se uz Zagreb proširio i na Split, Osijek i Pulu.

 

-Svake godine nam se pridružuje sve više ljudi, u Zagrebu ih je preko osamdeset, u Splitu sedamdeset. Potpuni amateri druže se sa svjetski poznatim domaćim profesionalcima, uče jedni od drugih, šire pozitivnu energiju i dijele entuzijazam prema stvaralaštvu i stripu. Manifestacija pokazuje da su oni koji tvrde kako je strip kod nas mrtav u krivu.- govori Vladimir Šagadin, organizator 24satnog crtanja stripa.

 

Na maraton se može svatko prijaviti, predznanje nije potrebno, a dozvoljene su i sve tehnike: olovka, akvarel, grafički tableti...

 

-Sudionici točno u podne saznaju temu koju moraju scenaristički i likovno obraditi na 24 strane unutar isto toliko sati. Ne postoje nagrade ili penali. Ako sudionik ne uspije dovršiti strip unutar 24 sata može to učiniti doma ili ga ostaviti kakav je. Autori ovdje testiraju svoje granice i najbitnija je želja da se strip unutar 24 sata ostvari.- objašnjava Šagadin.

24satno crtanje stripova trajati će do nedjelje točno u podne, a otvoreno je za znatiželjnike. Svi će radovi biti objavljeni na stranici manifestacije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.