je li moguće

Prije ljeta jeftiniji i javni prijevoz, tako tvrdi gradonačelnik

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Bandić autobus
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Skate park
05.03.2014.
u 12:44
Nakon povoljnijega parkiranja, moglo bi doći i do snižavanja cijena vožnje autobusima i tramvajima, drugi put u pola godine. Zasad nije poznato koliko bi iznosilo to sniženje
Pogledaj originalni članak

Jeftinije parkiranje začas, a uskoro i niže cijene javnog prijevoza – u Zagrebu život kao da postaje povoljniji, kako bismo svi i željeli, ili nam gradonačelnik Milan Bandić to takvim želi prikazati. Kako je već najavio, cijena parkiranja u gradu bit će niža za kunu, a na pomolu je i nova mjera.

– Prije ljeta ići ćemo na snižavanje cijena javnog prijevoza u Zagrebu – kazao je Bandić na Radio Sljemenu, obećavši da ove godine neće biti poskupljenja komunalnih usluga, osim onih kunu i pol po kubiku vodne naknade koju je uvelo Ministarstvo poljoprivrede.

Svoju ideju Bandić nije detaljno obrazlagao pa se ne zna ni za koliko bi karta bila jeftinija, no ostvari li se njegov naum, bilo bi to u nepunih pola godine drugi put da pojeftinjenjem karte ide na ruku putnicima. Od 1. listopada 2013. godine u vozilu i izvan njega karta stoji 10 kuna.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Foto: Borna Filić/Pixsell

I skejteri će ove godine, poznato je od lanjskog obećanja gradonačelnika Milana Bandića, dobiti svoj teren za akcije i akrobacije, nakon što je skate park unutar Studentskog centra srušen zbog gradnje parkirališta.

No, umjesto predviđenog Bundeka, oko čega su se obje strane, gradska vlast i predstavnici ove subkulture, složili, izgleda da će skate park ipak biti drugdje.
– Ove godine ide skate park, kako sada stvari stoje, imamo pričuvnu lokaciju na Savici i u drugoj polovici godine će se krenuti s radovima na tom mjestu – najavio je gradonačelnik.

>>Evo koliko će vas stajati jedna vožnja ZET-om

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:32 05.03.2014.

ZET je u dugovima do grla, a gradonačelnik - spušta cijene karata?!? Do kada će taj lik prodavati maglu?!?

KR
kresimirn
15:22 05.03.2014.

p.s. imamo karte ko u sydneyu, becu,njujorku,moskvi, a fala bogu i 4 puta manje place....a vi ovce sad opet dajte glas

CH
chemica
16:23 05.03.2014.

Prvo Bandić poskupi pa nakon toga pojeftini, a narodne mase mu kliču u delirijumu. Možda ipak nije toliko problem u njemu.