Nema ozlijeđenih

Požar u Stupniku ugašen, nema ozlijeđenih, izgorjelo 300 ha šume

Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
vatrogasci,požar (1)
06.03.2012.
u 19:04
Promet je od 21.17 uspostavljen prema normalnom redu vožnje te se ne očekuju daljnja kašnjenja
Pogledaj originalni članak

Željeznički promet od Zagreba prema Karlovcu bio je prekinut od 18.25 sati do 21.17 sati zbog snažnog požara koji je izbio na području od Donjeg Stupnika prema Horvatima u smjeru Karlovca, uz samu prugu. Kako su javili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, požar je zahvatio travu i nisko raslinje uz prugu te obližnju šumu, a željeznički promet morao je biti prekinut zbog sigurnosti putnika i gašenja požara dva kilometra duge i dvjesto metara široke fronte.

Ljudstvo i tehnika morali su zbog gašenja požara prelaziti prugu pa je napajanje željezničke pruge bilo u prekidu tijekom vatrogasne intervencije. Kuće i stanovništvo Stupnika i okolnih mjesta ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi. Požar se zatim proširio u smjeru Karlovca, no vatrogasci su ga uspjeli udaljiti od pruge, nakon čega je ponovno uspostavljen redoviti željeznički promet prema Karlovcu.

Zbog duge fronte požara i dobre vidljivosti, vatra se se vidjela kilometrima uokolo, što je uznemirilo lokalno stanovništvo, no brzom intervencijom požar je ubrzo stavljen pod nadzor i nema otvorenog plamena. Vatrogasne snage ostale su preko noći dežurati na terenu te saniraju požarište. Vatrogascima iz DVD Stupnika, koji su prvi izašli na mjesto požara, uskoro nakon dojave u pomoć su pristigle vatrogasne snage iz obližnjih mjesta.

Na terenu je požar gasilo dvadeset vatrogasnih društava s oko 75 ljudi i petnaest vozila, a vatrogasci su pristigli iz DVD-a Sveta Nedelja, Rakitje, Kerestinec i ostalih okolnih društava. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, a izgorjelo je oko 300 ha mlade šume. Zbog prekida željezničkog prometa došlo je do višesatnih kašnjenja u polascima i dolascima šest vlakova na zagrebačkom željezničkom kolodvoru.

– Putnički vlak Zagreb-Rijeka kasnio je 170 minuta, IC vlak Split-Zagreb 68 minuta, Zagreb – Ogulin 106 minuta, Zagreb-Duga resa 102 minuta, brzi Rijeka – Zagreb 168 minuta, a putnički Duga Resa – Zagreb 168 minuta – potvrdili su nam iz Hrvatskih željeznica.

Promet je od 21.17 uspostavljen prema normalnom redu vožnje te se ne očekuju daljnja kašnjenja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DE
Demko
19:51 06.03.2012.

Svaka čast, ovako je već bolje.

DE
Demko
19:28 06.03.2012.

Koliko je meni poznato Stupnički Obrež se nalazi sjeverozapadno od CESTE Zg-Ka, dok željeznička pruga prolazi između STUPNIKA i Demerja, tako da gorjeti može jedino u Stupniku a nikako u Stupničkom Obrežu. Razlika se mjeri kilometrima, pak bi dragi novinari mogli malo proučiti zemljopisnu kartu!

KI
kitty2
20:11 06.03.2012.

pozar je uz samu prugu od donjega stupnika prema horvatima uz samu ravninu pruge tako se siri...ja sam na samome rubu stupnika kod sume i vidim kaj se dogada ako ovako nastavi ocekuje ih jako teska borba sa vatrom