PROMO

Poniqtrail – Medvednica kakvu još niste vidjeli

Poniqtrail – Medvednica
Poniqtrail – Medvednica
Poniqtrail – Medvednica
17.05.2019.
u 07:00
Staze prolaze kroz najljepše dijelove zapadnog dijela Medvednice u širokom krugu oko livade Ponikve po kojoj je utrka i dobila ime
Pogledaj originalni članak

U posljednju subotu svibnja u zapadnom dijelu PP Medvednica, a sa startom i ciljem u Gornjem Stenjevcu održat će se treći po redu PoniQ trail.  Utrka je ujedno i 4. kolo KontinenTrail lige – trail lige središnje Hrvatske, a za sve zainteresirane organizatori su ove godine ponudili četiri različite discipline. Za one najiskusnije i najizdržljivije tu je duga utrka na 24 km, najbrojnija je ona kratka na 15 km, dok za sve one koji žele provesti ugodan dan u prirodi i ujedno potrošiti malo kalorija tu je utrka na 7,5 km koja je prilagođena i roditeljima s djecom. Novitet je canicross kategorija u kojoj trkači nastupaju zajedno sa svojim psima.

Poniqtrail – Medvednica

Staze prolaze kroz najljepše dijelove zapadnog dijela Medvednice u širokom krugu oko livade Ponikve po kojoj je utrka i dobila ime, te prolaze pokraj nekoliko planinarskih domova (Glavica, Kameni Svati), ali i pokraj špilje Veternice koja je šesta po veličini u Hrvatskoj, a najpoznatija je po svojim stanarima šišmišima. Specifičnost ovogodišnje utrke je da dio staze prolazi koritom potoka Ivanjščak, koji je rijetkima poznat, pa su organizatori opet ponudili neka mjesta gdje većina nikad nije bila.

Više informacija i prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr