izišli na glavni trg

Policajci prosvjedovali: Potplaćeni smo, spremni smo i za štrajk

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
policija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
policija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
policija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
policija
27.10.2011.
u 13:45
Policijski su službenici potplaćeni, ne dolazi u obzir da odustanemo od svojih zahtjeva, zaorio je Trgom predsjednik sindikata Dubravko Jagić najavljujući i mogućnost štrajka.
Pogledaj originalni članak

Nezadovoljni najavom smanjivanja plaća, policajci su izišli na prosvjed na središnji zagrebački trg. Članovi Sindikata policije Hrvatske, predvođeni Dubravkom Jagićem, predsjednikom, okupili su se na Trgu bana Jelačića kako bi Vladi poručili da im je voda došla do grla.

– Policijski su službenici potplaćeni, ne dolazi u obzir da odustanemo od svojih zahtjeva – zaorio je u prijepodnevnim satima Jelačićevim trgom predsjednik Jagić, dok su policajci brojnim transparentima izražavali svoje negodovanje zbog novog udara na njihov životni standard.

Vlada ne prihvaća zahtjeve Sindikata za povećanje najnižeg koeficijenta za policijske službenika te umjesto toga planira smanjivanje plaća za 11 posto, što je veliki udarac za gotovo tri tisuće policijskih službenika.

– Ne dolazi u obzir da odstupimo od svojih zahtjeva. Ako Vlada ne prihvati naše zahtjeve, stupit ćemo u štrajk – najavio je Jagić očekujući da će ih čuti na Markovu trgu te prihvatiti njihove zahtjeve na posljednjoj sjednici Vlade u ovom sazivu parlamenta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

ZE
.zeitgeist.
14:54 27.10.2011.

Da li protestiraju u radno vrijeme? Ako da, znači da štrajkaju i da nisu na radnom mjestu. Ako ne, onda sramote odoru i državu.

AN
ankicascreiber
14:54 27.10.2011.

prošlu jesen vlada je slala policiju da bi tukla prosvjednike protiv vlade. Sada vlada mora slati prosvjednike da bi tukli policiju dok prosvjeduju. Sjetimo se samo kako je policija riješavala slučaj prosvjednika iz varšavske.

PE
Pegaz
14:30 27.10.2011.

Dubravko Jagic sigurno s potplacenoscu nikakvih problema nema....Postolar se dobro uhljebio... :))