Sopnica

Podružnica Holdinga odobrila postavljanje repetitora uz vrtić?

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Podružnica Holdinga odobrila postavljanje repetitora uz vrtić?
05.04.2011.
u 22:00
Prozvani mobilni operater ističe da postavljena bazna stanica još nije puštena u pogon, mjerenja idu kasnije
Pogledaj originalni članak

Repetitor mobilnog operatera TELE2 postavljen je par metara od dječjeg vrtića “En-ten-tini” u Sopnici Jelkovec. Kako neslužbeno doznajemo, postavljen je tamo početkom ožujka uz blagoslov Digitalnog grada, a zabrinuti su i ravnateljica vrtića i roditelji.

Mjerenja pa dozvola

– Ne znamo tko je postavio taj repetitor. Roditelji su dolazili ispitivati nas, o tome se problemu raspravljalo i na razini upravnog vijeća, no ostali smo bez odgovora. Zvali smo i u Holding, no ni tamo nam nisu znali odgovoriti na pitanja – kaže ravnateljica vrtića Mirjana Čuljak.

Bez uspjeha smo potražili odgovore u Digitalnom gradu, podružnici Zagrebačkog holdinga na koju je Grad prenio prava i obveze za korištenje, održavanje, i upravljanje sustavom distribucijske telekomunikacijske kanalizacije i druge komunalne infrastrukture.

– Smatram da je trebalo kontaktirati s nama i upoznati nas s namjerom postavljanja repetitora pa da se raspitamo šteti li to djeci i smije li on tamo uopće stajati – poručila je ravnateljica Čuljak.

Iz TELE2 poručuju kako bazna stanica postavljena u blizini dječjeg vrtića još nije puštena u pogon.

– Kad stanica proradi, počinjemo s razinama mjerenja elektromagnetskog polja na osnovi kojih možemo zatražiti dozvolu za početak rada postaje.

Niže vrijednosti

Dodali su i da su dosadašnja mjerenja na lokacijama diljem Hrvatske pokazala kako su izmjerene vrijednosti bile niže od dopuštenih snaga zračenja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar puky
puky
22:39 05.04.2011.

... lopovi komunistički sigurno nemaju veze sa ovime ... sad će rajko \"ja milicajac\" to nama objasniti ... strava ...

DA
danibani
22:37 05.04.2011.

\"Podružnica Holdinga odobrila postavljanje repetitora uz vrtić?\" Bas me zanima koliko od ZG-holding-mafija šalje tamo svoju djecu, te ako bi bilo Bandicev unuk tamo da li bi bio koji repetitor u krugu od 2km

OB
-obrisani-
05:10 06.04.2011.

Tele 2 ako pusti u rad repetitor postaje ubica djece ,nema se što mjeriti kad se odavno zna utjecaj blizine antene odašiljaća ,mjerenja su samo bacanja pijeska u oči stoci sitnog zuba