budući đaci

Počinju liječnički pregledi za upise u prvi razred

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Počinju liječnički pregledi za upise u prvi razred
02.03.2016.
u 13:50
U koju školu pripada dijete, roditelji mogu vidjeti na stranici Zagreb.hr
Pogledaj originalni članak

Bezbrižno se još igraju s vršnjacima u vrtiću, i ne razmišljajući o školskim klupama u kojima će sjediti za pola godine. Za upise, međutim, roditelji svoje prvašiće već moraju pripremiti, poručili su iz Grada, koji i ove godine očekuje oko 7000 novih mališana u školama diljem Zagreba.

U prve razrede upisivat će se 9., 10. i 11. lipnja, a dotad prvašići moraju proći obvezni liječnički pregled.

– Dijete je dužno pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja koje će provesti stručno povjerenstvo osnovne škole koju će pohađati prema prijavi svog prebivališta ili boravišta – objasnili su iz gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport te roditeljima poručili kako svog prvašića na testiranje mogu odvesti od 31.3.

Dotad na internetskim stranicama Grada mogu proučiti koje točno škole pripadaju njihovu mjestu prebivanja te odmah vidjeti u kojoj ambulanti njihovo dijete može obaviti potreban liječnički pregled. Kao i svake godine, i ove će se u prvi razred moći upisati djeca koja će do 1.4. navršiti šest godina, a upisi će se obavljati u školama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.