Na Skupštini

Po hrvatskom proljećaru Marku Veselici nazvat će šetnicu na nasipu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Po hrvatskom proljećaru Marku Veselici nazvat će šetnicu na nasipu
28.10.2020.
u 11:08
Imenovanje koje je potaknuo Klub Sinjana po hitnom je postupku uvršteno na sjednicu
Pogledaj originalni članak

Šetnica na savskom nasipu od Jadranskog mosta do Ulice Gredice ime će dobiti po hrvatskom proljećaru i zvat će se Obala Marka Veselice.

A neimenovani park s južne strane Ulice Divka Budaka u Maksimiru zvat će se po njegovu bratu Vladimiru, koji je također bio sudionik tog pokreta. Sukus je to točke koja je jučer po hitnom postupku uvrštena na dnevni red 37. sjednice Skupštine, a imenovanje javne površine po braći Veselica, kako smo već pisali, inicijativa je Kluba Sinjana.

Na dnevnom je redu i prijedlog da se po Petru Stipetiću nazove park s južne strane Vukovarske, između Korčulanske i Lopudske, a gradonačelnik Bandić po hitnom je postupku u Skupštinu uputio i prijedlog urbanističkog plana uređenja područja Vlaška - Šubićeva - Martićeva - Derenčinova, što je preduvjet za realizaciju uređenja Badelova bloka. Povukao je pak prijedlog prodaje udjela Grada Zagreba u APIS–u.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.