ZAGREB

Na prolaznika pao dio konstrukcije: 'U šoku sam, letjeli su dijelovi i zgrade i fasade'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Na prolaznika pao dio konstrukcije: 'U šoku sam, letjeli su dijelovi i zgrade i fasade'
10.04.2021.
u 11:03
Odvela ga Hitna pomoć
Pogledaj originalni članak

Jutros je na Trgu bana Jelačića na starijeg muškarca pao dio zgrade, odnosno metalne konstrukcije, i ozlijedilo ga. Prema prvim informacijama, ozljede nisu opasne po život te je čovjek ostao pri svijesti.

Ubrzo nekon toga je na središnji zagrebački trg stigla Hitna pomoć, koja je čovjeka odvela u bolnicu. Stigla je i policija.

Prema prvim nagađanjima doznajemo, za rušenje konstrukcije, kriv je nalet vjetra. 

- Taman sam prolazila s Dolca prema Jelačićevom trgu kad je odjednom zapuhao jaki vjetar i čuo se gromoglasan zvuk. Okrenula sam se i i vidjela kako metalna konstrukcija s obližnje zgrade pada na čovjeka, točno na Splavnici, ispričala je prolaznica za 24 sata.

A prodavačica cvijeća stajala je tik do mjesta nesreće te, kako govori, ne može doći k sebi.

- U šoku sam. Letjeli su i dijelovi fasade i krhotine, u t om trenutku je toliko ljudi bilo na tom mjestu da je puka sreća da se nije dogodilo nešto gore. Čovjeku kojemu je palo na rame, centimetri su falili da mu ne padne na glavu, a onda bi bilo svašta, kaže.

- Posjeli su ga sa strane, dali mu vode da dođe k sebi. Bio je vidno uznemiren i pozvali su odmah Hitnu, nadodala je Zagrepčanka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

BR
Branitelj2020
11:38 10.04.2021.

Nažalost ovakivih loših vijesti će biti svaki dan sve više i ivše. I to sve zahvaljujući Plenkoviću, HDZ-u i njegovu trgovačkoj koalciji sa Pupovecm i Bandićem . Pa građani Zagreba dobro razmislite za koga će te glasti na izborimi 16.05.2021. Da li za ovu bandu koja nije ništa učinila za obnovu Zagreba i koja ga i dalje nastavlja pljačkati ili za promjene.

SK
Skviki3
11:50 10.04.2021.

Navodno je kriv nalet vjetra, ma koga vi to farbate. Loše postavljena konstrukcija i ne fiksirana kak treba

GE
geler203
13:22 10.04.2021.

Dobar odvjetnik i tužbe svima redom jer netko nije napravio kako treba, netko nije radio kako treba, netko nije u roku a grad nije nadzirao tj. ništa radio. Bit će to lijepa svotica.