TOMAŠEVIĆ OBJAVIO

Ovo su članovi Upravnog vijeća na Srebrnjaku koji će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja

Foto: Borna Filic/Marko Prpic/Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: U SDP-u održana konferencija za medije na temu prevencijom do zdravlja
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije stranaka Zagreb je naš! i Možemo! o lošem (ne)planiranje nauštrb zelenila
26.10.2021.
u 13:14
Njih će voditi profesor Goran Tešović, dječji infektolog i Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"
Pogledaj originalni članak

U Dječjoj bolnici Srebrnjak imenovana su četiri nova člana i članica. To su profesor Goran Tešović kao predsjednik vijeća, profesor Danko Velimir Vrdoljak, Daniela Širinić i Snježana Pavlovski. Oni će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Njih će voditi profesor Goran Tešović, dječji infektolog i Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Rođen je u Puli 1965. godine, a na zagrebačkom Medicinskom fakultetu diplomirao je 1989, a završio je i poslijediplomski, znanstveni postdiplomski, magistarski i doktorski studij. Specijalizirao se za pedijatrijske bolesnike s teškim infekcijama, a zatim i neuroinfektologiju. Profesor je i na Medicinskom fakultetu, a u posljednjim tjednima i mjesecima naglašavao je važnost cjepiva protiv koronavirusa i korisnost nošenja maski.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Član vijeća bit će profesor Danko Velimir Vrdoljak, kirurg i pročelnik Zavoda za kiruršku onkologiju Klinike za tumore u Zagrebu. Rođen je 1966. godine u Doboju u Bosni i Hercegovini, a na zagrebačkom Medicinskom fakultetu diplomirao je 1991.godine. Od 1996. zaposlen je kao kirurg na Zavodu za kiruršku onkologiju Klinike za tumore u Zagrebu, gdje je 1991. započeo stažiranje i potom specijalizaciju iz opće kirurgije.

Doktorsku disertaciju obranio je 2004. godine. Vrdoljak djeluje i u SDP-u, a odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Redom Danice hrvatske, Nagradom grada Vukovara. Bio je i na čelu same Klinike za tumore. Između ostalog, kirurg je novinske stupce punio i vjenčanjem sa zagrebačkom glumicom Tamarom Garbajs i to nakon samo mjesec dana veze. Inače je i profesor kirurgije.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: U SDP-u održana konferencija za medije na temu prevencijom do zdravlja

U Upravnom vijeću nalazi se i zastupnica redova Možemo! u Gradskoj skupštini te docentica na Fakultetu političkih znanosti Daniela Širinić. Rođena je 1984. godine u Sinju, a prema biografiji objavljenoj na stranicama platforme Možemo! predaje metodološke predmete i komparativnu politiku te je doktorirala na temu političke participacije mladih na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Članica je Vijeća Možemo!, koordinatorica radne grupe za zdravstvo i jedna od koordinatorica kvartovske grupe Trešnjevka – jug. U Skupštini djeluje u sklopu Odbora za zdravstvo.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije stranaka Zagreb je naš! i Možemo! o lošem (ne)planiranje nauštrb zelenila

Što se tiče Snježane Pavlovski, posljednje članice Upravnog vijeća, riječ je o pravnici u Razvojnoj agenciji Zagreb. Ondje je Voditeljica odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj, gdje radi od kraja 2019. godine.  

>> VIDEO 'Zvali su me da dođem u Možemo. Nisam mogla, osjećala bih se kao pretrčko'

ADVENT U ZAGREBU

Dio kućica na Adventu mogao bi ostati prazan

Mjesec je dana do nekad najveće gradske manifestacije. A adventske kućice tek se trebaju dodijeliti, program zbog koronavirusa još nije do kraja definiran, i dalje se dogovara hoće li Grad ipak “na sebe” preuzeti infrastrukturu, odnosno osigurati struju do “pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge”. I pitanje je hoće li se morati raspisivati drugi krug natječaja jer je moguće da neke kućice neće imati zakupca.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LO
lonicera
14:19 26.10.2021.

U upravnom vijeću 2 liječnika i 2 političara. Uskoro nam neće trebati liječnici. Umjesto " Moja mama najbolje zna" biti će " Moj političar najbolje zna"! Dva liječnika u upravnom vijeću su vrhunski liječnici, a ove političare treba udaljiti što više od bolnica ako želimo dobro medicinskoj struci!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:39 26.10.2021.

Dakle svi u neku ruku iz platforme MOŽEMO. Hajde da vidimo što možete !?

HU
Hubrvi
15:04 26.10.2021.

Partijsko uhljebljivanje i nista drugo. Rad u tom vijecu donosi dodatnu zaradu i to je jedino sto za te ljude vrijedi, jer je malo vjerojatno, da ce ti clanovi vijeca svoje profesorske procelnicke stolice napustili. Nece ali radit ce u vijecu za vrijeme radnog vremena koja imaju kao profesori ili procelnici. To znaci snadji se druze, a u tome su ljevicari nepobjedivi. I u principu kaj je gradonacelnik u cetiri mjesrca.mjeseca uopce uradio? Smjenio je par uprava i postavio svoje ljude i izajmio drobilicu kaja stoji, jer nema dozvole za rad. Drobilica stoji, najamnina za nju tece, gradjani placaju. I nek placaju, drugo nisu niti zasluzili.