Stalno se smije

Ovo je mali 'šarmer' Smješko, ima najljepši osmijeh u Zagrebu

Foto: Goran Stanzl/VLM
Ovo je mali 'šarmer' Smješko, ima najljepši osmijeh u Zagrebu
17.02.2012.
u 10:00
Troipolgodišnji Luka izabran je u konkurenciji između 2000 sudionika. Kad je imao jednu godinu, na natjecanju u puzanju sve je osvojio svojim osmijehom i dobio posebnu nagradu.
Pogledaj originalni članak

U vrtiću, ali i drugdje, prati ga nadimak Smješko, a odgojiteljice ga nazivaju i šarmerom... Kako i ne bi kad se troipolgodišnji Luka Horbec – neprestano smije.

Uvijek je dobre volje

Upravo je zbog svog osmijeha nedavno proglašen dječakom s najljepših osmijehom, u sklopu manifestacije i projekta “Osmijeh moga grada” koji su krajem siječnja na Cvjetnom trgu organizirale tvrtke Berenice i Sofis savjetovanje. Maleni je Luka, na castingu koji je provodila agencija Weltrusky, odabran između čak 2000 sudionika.

– Šetali smo se u subotu središtem grada, vidio sam manifestaciju i sudjelovali smo – ispričao je tata Gordan, ne očekujući da bi upravo njegov sin mogao postati zvijezda tog događaja.

No, mama Kristina priznaje da su se ipak (potajno) nadali, točnije, nije se previše iznenadila.

– Kad je imao godinu dana, u City Centru One održavalo se natjecanje beba u puzanju, i koliko god smo ga baka i ja animirali na sve moguće načine, nije želio puzati. Ali sve je prisutne osvojio upravo osmijehom, zato je dobio nagradu za najsimpatičniju bebu – ponosna je mama.

Smijati se počeo, kažu roditelji, kad mu je bilo otprilike šest mjeseci, što je i uobičajeno, no od tada ne prestaje. Nije ga uspjelo omesti ni to da je, kad smo ga fotografirali, imao blago povišenu temperaturu od vodenih kozica koje je nedavno dobio. Rumenih obraza, samo se smješkao.

A kako to izgleda kad je Luka loše volje?

– Uvijek je veseo, jedino kad se ponekad nečemu protivi viče kako nešto neće – kaže mama Kristina, i priznaje lako mu popuste.

Širenje projekta

Kao i gotovo svako dijete, Luka voli dječje pjesmice, a najdraža mu je, dakako, pjesma “Kad si sretan” Zagrebačkih mališana.

– Voli pjevati i “Zeko hop”, ali ni jedna mu nije toliko draga kao ova – rekao je tata Gordan. A na pitanje na koga se Luka toliko voli smijati, odgovor je jasan – na mamu.

Projekt će se održati i druge godine u Zagrebu, a možda i u drugim gradovima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LU
Lujo123
10:36 17.02.2012.

?!

DO
dobritza
10:36 17.02.2012.

nemojte od djece raditi zvijezde. nek se smiju sa familijom, prijateljima....najveće je zlo djeci govoriti da su \"posebna\". djeca zaslužuju djetinjstvo bez toga da budu zvijezde. ostavite ih na miru, nek uživaju.

AL
alapača
10:58 17.02.2012.

casting i natjecanja za djecu?! pravobraniteljica za djecu bi se trebala probuditi!