uzlet poslovanja

Ove godine za poticanje gospodarstva u Zagrebačkoj županiji 27,5 milijuna kn

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ove godine za poticanje gospodarstva u Zagrebačkoj županiji 27,5 milijuna kn
11.03.2016.
u 15:38
Krajem 2015. u evidenciji nezaposlenih bile su 14.783 osobe, što je 15,8% manje nego 2014., kada se bilježi i porast izvoza od 17,4 posto
Pogledaj originalni članak

Za mjere i programe u gospodarstvu i poljoprivredi koje će Zagrebačka županija provoditi ove godine osigurano je 27,5 milijuna kuna.

– Dok je izvoz na razini države u 2014. bio 9,5 posto veći nego prethodne godine, u našoj se županiji bilježi porast od 17,4 posto, a ostvarena dobit prije oporezivanja skočila je 24 posto. Dobit je na razini države ostvarilo 62,6 posto poduzetnika, a na području županije 71 posto – kazao je župan Sjepan Kožić na tradicionalnom susretu gospodarstvenika.

Podsjetio je i kako je Zagrebačka županija jedna od četiri u Hrvatskoj koja u proračun države uplaćuje više nego što iz njega dobiva. Krajem prošle godine u županiji su pak bile evidentirane 14.783 nezaposlene osobe, što je 15,8 posto manje nego 2014. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.