novi fitness park

'Otkad u parku na otvorenom vježbam leđa me više ne bole'

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Fitness park
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Fitness park
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Fitness park
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
15.04.2015.
u 14:00
Prema Planu malih komunalnih akcija gradske četvrti Trešnjevka sjever, iduće godine bi i stanovnici toga kvarta mogli dobiti mjesto za rekreaciju
Pogledaj originalni članak

Gospa Trnčić već tri godine redovito vježba zbog problema s kralježnicom i osjeća se, kaže, mnogo bolje.

– Tjelovježba je izvrsna. To me spasilo. Prije sam morala nekoliko puta godišnje na terapije zbog kralježnice, a otkad vježbam, više ne. Baš osjećam velike promjene nabolje i radujem se što sada imamo ove kvalitetne sprave za vježbanje u dvorištu Doma – kazala je 64-godišnja Trnčić.

Dolaze već u 7 sati

Među aktivnijim je korisnicima sprava u fitness parku na Maksimiru, u blizini Doma za umirovljenike, koji je postavljen u rujnu prošle godine.

Projekt je to vrijedan oko 165 tisuća kuna koji je realizirala gradska četvrt Maksimir upravo u suradnji s Domom.

– Ovo je super. Okupljamo se mi žene iz kvarta i dolazimo svaki dan ujutro oko 7 sati da vježbamo na spravama – rekla je nam je stanarka Marijeta.

Osam sprava za vježbanje, osim umirovljenika, mogu koristiti svi stanovnici kvarta različitih generacija. I Alma Keranović, koju smo susreli tijekom vježbanja, kaže da se osjeća izvrsno.

– Ja dođem tu čak iz Dubrave. Nije mi problem jer se osjećam bolje i fizički i psihički. Uvijek susretnem nekoga pa se super provedemo i družimo. Treba ovakvih parkova biti u svakome kvartu – rekla je 86-godišnja Alma.

Ima potrebe

Osim spomenutoga, postoji u gradu još jedan fitness park. Umjesto trošnih baraka Crvenog križa, prije dvije godine je Ulici Grgura Ninskog postavljen Lenucijev fitness park.

– Ovdje je prekrasno. Ne osjeti se blizina Glavnog kolodvora i gužve. Dođem kada imam vremena i malo iskoristim sprave za rekreaciju – rekla je 58-godišnja Irena Lacković.

Sudeći prema reakcijama građana, u gradu bi bio dobrodošao još koji park sa spravama za vježbanje. Prema Planu malih komunalnih akcija gradske četvrti Trešnjevka sjever, iduće godine bi i stanovnici toga kvarta mogli dobiti svoje mjesto za rekreaciju na otvorenom.

Oko 10 tisuća kuna osigurano je za izradu projekta uređenja rekreativnog parka u Parku stara Trešnjevka .

– Nadamo se da će reakcije biti pozitivne. Ove godine pripremamo dokumentaciju, a iduće bismo, ako sve bude u redu, trebali realizirati projekt – istaknuo je Ivan Butorac, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.