Skupljaju za obnovu bazilike u Palmotićevoj

Osnovali zakladu Anamarije Carević - ime djevojčice poginula u potresu neće ostati zaboravljeno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
U Zagrebu predstavljena Zaklada “Anamarija Carević”
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
U Zagrebu predstavljena Zaklada “Anamarija Carević”
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
U Zagrebu predstavljena Zaklada “Anamarija Carević”
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
U Zagrebu predstavljena Zaklada “Anamarija Carević”
24.03.2021.
u 10:40
Putem zaklade prikupljat će se donacije za obnovu bazilike Srca Isusova te gradnju pastoralnog centra koji će također nositi njezino ime
Pogledaj originalni članak

Godinu dana od smrti Anamarije Carević, petnaestogodišnje djevojčice koja je preminula na jučerašnji dan od posljedica potresa, osnovana je zaklada koja će nositi njezino ime. Putem nje prikupljat će se donacije za obnovu bazilike Srca Isusova uništenu u potresu, u koju je Anamarija odlazila na vjeronauk, te gradnju pastoralnog centra koji će također nositi njezino ime.
– Zaklada je osnovana na inicijativu mladih vjernika, a tu ideju dali smo i Anamarijinim roditeljima na promišljanje te su se i oni složili da će to biti trajan spomenik na nju – rekao je Ivan Matić, rektor bazilike, a majka Nataša je dodala da vjeruje kako će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima. Na predstavljanju zaklade bili su i dogradonačelnica Olivera Majić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

- Pogled u baziliku Presvetog Srca Isusova poprilično dočarava stvarnost u kojoj se nalazimo –  ruševina je još uvijek puno, strah je još uvijek prisutan, nesigurnosti je na svakome koraku. Ali, ljudi se okupljaju da bi pomogli. Osnivaju se zaklade, fondovi, a humanitarna djela su u ovoj godini bila na vrhuncu - zaključila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.