europa u zaprešiću

Održan 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla

Foto: Rajko Polić
sutla, sotla, (1)
Foto: Rajko Polić
sutla, sotla, (1)
Foto: Rajko Polić
sutla, sotla, (1)
Foto: Rajko Polić
sutla, sotla, (1)
11.05.2012.
u 18:57
Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat.
Pogledaj originalni članak

Održan je 12. tradicionalni susret Sutla – Sotla uz tenis, glazbu, druženje i fina vina s jedne i druge strane Sutle. Tu je bila i "putujuća vinska enciklopedija“ Mam-vina koja izdaje prvu hrvatsku specijaliziranu reviju o vinu – Svijet u čaši, urednika Željka Suhadolnika, a koja je jedan od pokretača ovog lijepog prekograničnog prijateljstva.

Teniski parovi izvučeni su iz šešira, a u svakome je bio jedan Slovenac i jedan Hrvat. Dok smo snimali, protiv gradonačelnika Željka Turka igrao je skladatelj Alfi Kabiljo, a većina sudionika su amateri, ali kvalitetni amateri. Profesionalci su bili u kuhinji i ponudi vina, a oko Svijeta u čaši okupili su se priznati ugostitelji, voditelji vinskih udruga i cesta, članovi lokalne vinogradarsko-vinarske udruge Trilikum i vinoljupci uopće.

Tako nam vino, grožđe i voćnjaci (poznat je projekt Slovenaca i Samobora, koji podupire Europa, vezan za održavanje i očuvanje starinskih zatravljenih voćnjaka visokih stabala) Bruxelles približavaju malograničnim putem.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.