PO KOMADU 150.000

Od javnog sata u svakom kvartu mjesni odbori odustaju jer bi ih sami trebali platiti

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Od javnog sata u svakom kvartu mjesni odbori odustaju jer bi ih sami trebali platiti
30.10.2017.
u 09:40
Čelnici kvartova mislili su da samo daju lokacije te da će ure biti plaćene izravno iz gradske blagajne
Pogledaj originalni članak

U svakom mjesnom odboru i četvrti po jedan, a ukupno njih 235 – prošlog je mjeseca upravo tako izgledao plan za postavljanje javnih satova. Uru na visokim stupovima trebao je dobiti svaki dio grada, a na adrese mjesnih odbora Grad je poslao obrazac na koji su vijećnici trebali napisati lokaciju na kojoj žele da se satovi postave. To su, isprva, i napravili, iako su se neki od njih izjasnili da im satovi ne trebaju, a sad će, čini se, od njih odustati većina. Predsjednici Vijeća gradskih četvrti su, naime, dobili informaciju da bi se postavljanje satova ipak financiralo iz sredstava kojim raspolažu četvrti i mjesni odbori, a ne izravno iz gradskog proračuna.

– Nejasno je i koliko će to koštati. Spominjala se cijena od 150 tisuća kuna po satu, ali to se isto još uvijek još ne zna, budući da se javna nabava za satove tek treba raspisati – objasnili su predsjednici vijeća četvrti i dodali kako će, da bi im postavljanje satova bilo što jasnije, zatražiti i sastanak s pročelnikom Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinkom Bilićem.

Podsjetimo, postavljanje 235 satova, izračunali su HSLS-ovci, koji su prvi ukazali na dopis koji su mjesni odbori dobili od Grada, koštalo bi oko četrdeset milijuna kuna. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:00 30.10.2017.

Hm, ludilo očito nema kraja. U današnje vrijeme kad svatko ima po dva tri mobitela na kojima prvo vidiš vrijeme kad ih uključiš, satovi u autu, uredu, tramvaju, svakoj prodavaonici zadnjeg bofla, pekarnicama, pothodnicima..... Kome može pasti na pamet ovakva glupost da imamo kvartovske satove po tim cijenama. E, ali je neko napravio biznis i to luzeri proračunsko puneći moraju platiti, pa će im valjda tada biti jasno koliko je sati i koliko ih gule dustabanlije. Idemo delati, he he.

MA
Marvin
10:33 30.10.2017.

Kakve gluposti , neka mi netko kaze imali nesto na ovom svijetu sto mi ne placamo.

DU
Deleted user
19:10 30.10.2017.

Predlažem da prirez bude 50% tako da bandić može još bezumnije ubirati i trošiti naš novac. Bijedno i jadno da ne može gore.