Popularizacija znanosti

Novi Znanstveni piknik 
14. rujna, s 330 edukatora

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Novi Znanstveni piknik 
14. rujna, s 330 edukatora
04.09.2014.
u 12:15
Udruga Baltazar na prijemu kod Bandića podsjetila i na projekt ZEZ-a, Centra za edukaciju i znanost koji se planira na Velesajmu.
Pogledaj originalni članak

Da je znanost zabavna žele pokazati entuzijasti iz udruge Baltazar koji treću godinu zaredom organiziraju Znanstveni piknik, radi popularizacije znanosti. Više od 330 edukatora iz 9 zemalja 14. rujna će kod Boćarskog doma pripremiti predavanja, prezentacije i radionice za sve uzraste.

–Piknik je najveći događaj u regiji za popularizaciju znanosti - napominje Bruno Blumenschein iz Baltazara i ističe da je to samo uvod u još veće projekte, među kojima je i ZEZ - znanstveni edukacijsko-zabavni centar.

Zbog dogovora o osnivanju Centra gradonačelnik Milan Bandić jučer je primio predstavnike udruge. Zasad se osnivanje ZEZ-a planira na Velesajmu, a cijeli bi projekt stajao 27 milijuna eura, od čega bi većina bila pokrivena iz europskih fondova. Centar bi zaposlio barem 75 ljudi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.