gradska skupština

Nova točka sjednice po hitnom postupku. Smjenjuju Čovića?

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Nova točka sjednice po hitnom postupku. Smjenjuju Čovića?
12.07.2012.
u 08:09
Iako nije na redovitom dnevnom redu, kako doznajemo, povjerenje šefu Zagrebačkog holdinga bit će jedna od točki
Pogledaj originalni članak

Po hitnom postupku na današnjoj sjednici Gradske skupštine uvrstit će se i glasovanje o povjerenju Ivi Čoviću na čelu Zagrebačkog holdinga.

Aktualno mjesecima

Glasovanje o Čovićevoj sudbini nije na redovitom dnevnom redu sjednice, a kako doznajemo, uvršteno je na prijedlog Odbora za imenovanja. Budući da u kolovozu Čoviću istječe mandat, poslao je formalni dopis Skupštini koja će izvanredno danas odlučiti i o njegovoj sudbini. Pitanje povjerenja prvom čovjeku gradske megatvrtke aktualno je mjesecima, a ni sad nije jasno hoće li Čović, nazovimo to tako, preživjeti. Ono što je sigurno jesu gubici veći od pola milijarde kuna, nesuvisle investicije, a još traju i pregovori s vlastitim sindikatima o smanjenju prava. Sve su to argumenti strane koja tvrdi da s takvim rezultatom Čović ne smije ni pomišljati na svoj novi mandat u Holdingu, dok će druga strana uprijeti prstom u gradonačelnika Milana Bandića kao odgovornog za sve te minuse. Tako su nekako podijeljeni i sami SDP-ovci pa ne začuđuje što ni oni najglasniji u prozivci Čovića i Holdingova poslovanja danas – nemaju komentara.

Čija ingerencija?

– Ne znam ništa o tome, prvi glas, a razgovarat ćemo na Skupštini – odgovorio je zastupnik Jurica Meić (SDP). Da je glasanje o povjerenju Čoviću u ingerenciji predsjednika Gradske skupštini, odgovor je pak Dragana Kovačevića (HNS).

– Mora sam odlučiti, sada je potez na Bernardiću. A svoju ću odluku reći na idućoj skupštini Holdinga – ponovio je Kovačević.

Podsjetimo, upravo Kovačević nije došao na sjednicu kada se odlučivalo o prijenosu ovlasti za imenovanje i opoziv članova uprave na tročlani nadzorni odbor Holdinga. No, ono što je sigurno jest da povjerenje Čović neće dobiti od HDZ-a, kao ni od koalicije HSLS-HSS.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.