Prirodoslovni muzej

'Nisu neandertalci bili prvi metalci' - o stvaranju Zemlje u geološkoj slovarici

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Geološka slovarica
Foto: ''
Geološka slovarica
Foto: ''
Geološka slovarica
Foto: ''
Geološka slovarica
Foto: ''
Geološka slovarica
04.04.2014.
u 15:06
Hrvatski prirodoslovni muzej izdavač je prve Geološke slovarice, u kojoj su autorica Renata Brezinščak, pjesnikinja Ivana Borovac i ilustrator Tomislav Žerjavić objasnili abecednim redom sve osnovne pojmove iz geologije, od 'ahata' do 'Zemlje'. Namijenjena je osnovnoškolcima
Pogledaj originalni članak

Geologija, evolucija, litosfera, nafta, sige... pojmovi su razni koji se u rimi naučiti mogu u prvoj Geološkoj slovarici.

Poredani su po abecednom redu. Rima služi da se pojmovi lakše nauče, u čemu je autorici projekta i kustosici Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Renati Brezinščak pomogla pjesnikinja Ivana Borovac koja je u enciklopedijama provjeravala svoje znanje, te ilustrator Tomislav Žerjavić.

Foto: ''

Ta zanimljiva slovarica dostupna je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Demetrovoj i namijenjena je školarcima nižih razreda škole.

– Uz rimu je jako lako naučiti nešto novo, a nisam znao što su amoniti (prethistorijski glavonošci) – rekao je Vito Kraljević iz 3. razreda OŠ Pantovčak.
Muzej najčešće posjećuju školarci i većina ih hvali slovaricu, koja je inače tiskana novcem Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport.

Dobili smo pohvalu jedne bake koja nam je u rimi napisala da im je knjiga fora i da je moraju pohvaliti zbog čega će i u muzej doći češće na obuku – kaže autorica Renata Brezinščak. Slovaricu se može nabaviti isključivo u muzeju po cijeni od 30 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.