Zbog pada prihoda

Nema božićnice za djelatnike kojima je Grad Zagreb poslodavac

Foto: Arhiva VL
Nema božićnice za djelatnike kojima je Grad Zagreb poslodavac
15.12.2011.
u 14:58
Zbog pada prihoda od 4,9 posto nismo u mogućnosti isplatiti božićnice od 500 kuna, objasnio je Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije
Pogledaj originalni članak

Pale su i posljednje nade o isplati ovogodišnje božićnice za 10.500 djelatnika kojima je poslodavac Grad Zagreb. Iako je njezina isplata predviđena i regulirana kolektivnim ugovorom, nedavno definiranim aneksom koji uvjetuje isplatu božićnice ovisno o stanju gradskih financija, zapečaćenja joj je sudbina u 2011.

Naime, kako je objasnio Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije, prihodi su Grada u prvih devet mjeseci ove godine pali za 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što ostavlja prostora jedino za neisplatu božićnica.

– Ljetos smo isplatili 2500 kuna regresa svim zaposlenima, no zbog stanja s prihodima ove godine nema božićnice – jasan je bio Kojić.

Prošle godine isplaćena božićnica zaposlenika Grada Zagreba iznosila je 500 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VI
Vito
06:57 19.12.2011.

Nema božićnice za djelatnike kojima je Grad Zagreb poslodavac Zanimljiva je ta \"božičnica\" koju u Hrvatskoj svi žele, traže i očekuju... \"Božičnica\" je novac kojeg kapitalist na kraju godine daje svojem najboljem zaposleniku... Može ga dati i svima zaposlenima, ali to nije nikakva obveza... Zašto je u Hrvatskoj neka budala \"popušila\" i ugradila tu riječ u \"kolektivne\" ugovore može se zahvaliti još većoj budali koja je to potpisala,a nije pročitala... Sami razmilite - kako možete uopće tražiti novac od \"poslodaca\", a niste ništa korisnog za građanstvo radili cijelu godinu? Da ste radili nešto korisno, danas nebiste bili u \"minusu\", ne bi niti \"holding\" niti bilo koja tvrtka u Hrvatskoj bila u dugovima, već bi uspješno izvozili i imali posla zasve, a ne imali nezaposlenih više od zaposlenih...

JI
jinx
09:32 21.12.2011.

Među "neradnike" zaposlenike Grada Zagreba spadaju i djelatnici dječjih vrtića... Predlažem da smanjimo broj tih "neradnika" i ukinemo dječje vrtiće! A što se tiće božićnice, u "zdravom kapitalizmu" se krajem godine inaće isplačuje 13.-ta plaća... No ovdje nema ništa zdravoga!