kvartoteka u dubravi

Ne moramo strahovati od novih rupa u gradskim prometnicama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ne moramo strahovati od novih rupa u gradskim prometnicama
15.04.2016.
u 14:00
Zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju grada Alan Ordulj i suradnici najavili ove godine dovršetak fontana, Branimirove, Radićeve...
Pogledaj originalni članak

Obnova Radićeve, nove fontane, završetak Branimirove i radovi u Radničkoj. Kapitalni su to pojekti koji će biti gotovi ove godine, najavio je Alan Ordulj, zamjenika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada koji je sinoć spremno odgovarao na pitanja građana u sklopu Večernjakove tribine.

Održana je u Dubravi u sklopu Kvartoteke, zajedničkog projekta Soundset radija, Večernjeg lista i Grada Zagreba, a na događanje su stigli brojni građani koji su pripremili i pitanja i komentare.

– Ima li straha od novih rupa u gradu, poput one u Slavonskoj – zanimalo je građane, na što je Alan Ordulj odgovorio kako građani ne trebaju biti zabrinuti. Na pitanja su odgovarali i njegovi zamjenici, pa je tako Krunoslav Tepeš iz odjela za promet objasnio kako velike promjene očekuju bicikliste.

– Donesen je novi pravilnik Ministarstva koji, između ostalog, propisuje bijelu boju biciklističkih staza - objasnili su iz nadležnog ureda te objasnili da je rok za prilagodbu tri godine što znači da će u tom periodu sve staze biti prebojane. Ali, u sklopu redovitog održavanja.

Velike promjene očekuju bicikliste, jer novi pravilnik Ministarstva propisuje bijelu boju biciklističkih staza

Plan je da projekt Kvartoteka traje deset tjedana u raznim dijelovima grada. Stanovnike Vrbana i Španskog već je oduševila, a zabava u Dubravi nastavlja se i danas, od 18 sati na adresi Aveniji Dubrava 51 gdje su na rasporedu humanitarne karaoke i nastup bendova Vindon Havin i Gretta. Sutra će se, pak, građanima predstaviti udruga Indigo za zaštitu životinja nakon čega sijedi nastup sastava Šank.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.