PIMP MY PUMP

Nakon "železnih franceka", oslikavaju i stari namještaj

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
01.11.2014. Prisavlje - Prudi, Zagreb - Cetveroclana skupina Pimp My Pump oslikavaju odnosno grafitiraju pumpe po zagrebackim kvartovima, danas su ukrasili onu u ulici Prudi inspirirani filmom Strah i prezir u Las Vegasu. Marko Franc, Zeljko Rus, Bernard
Foto: Pimp My Pump
pimp
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
10.01.2015.
u 11:00
S projektom su počeli nedavno, a već imaju na desetke narudžbi, čak i za cijele garniture namještaja za domove i restorane u gradu
Pogledaj originalni članak

Udobno se smjestite. Šarenilo unosimo i u domove. Opisala je tako grupa kreativaca iz projekta Pimp my Pump (PMP) svoju novu ponudu oslikavanja stolaca i namještaja za sve one koji bojama i zanimljivim dizajnom žele osvježiti svoj životni prostor. Došla je zima, kažu, pa im je teško na siječanjskim temperaturama crtati po gradu.

Zimska verzija rada

Poznati su, naime, po tome što svojim slikarskim umijećem obnavljaju stare gradske pumpe za vodu – "železne franceke". Oslikali su dosad više od stotinu pumpi, a prije dva mjeseca dobili su i službenu potporu Vodovoda i Grada Zagreba.

– Morali smo se nekako snaći dok traje zima. Kada su vani temperature ispod ništice, ne možemo raditi na projektu pumpi. Prehladno je za to. Ovo je naša zimska verzija rada. Nedavno smo tek počeli s projektom oslikavanja namještaja i već je dosta ljudi prepoznalo naš rad pa primamo dosta narudžbi – objasnio je Boris Bare iz Pimp my Pumpa te dodao kako su u samo nekoliko dana prodali sedam oslikanih stolaca.

Cijena im je 370 kuna, u što su uračunati stolac, dizajn i oslikavanje.

Rade mural u Sesvetama

Imaju, kaže, narudžbe i za kompletne garniture.

– Trenutačno oslikavamo stol i četiri stolca za jedan dom, a jedan je restoran naručio oslikavanje prema odabranom dizajnu čak šest stolova – istaknuo je Boris Bare. Osim toga, svi obožavatelji radova Pimp My Pumpa mogu kupiti i majicu s njihovim logom. Nalaze se na policama dućana Daspas/Tri frtalja u Tomašićevoj ulici, a cijena im je promotivna, 50 kuna. Poznati su i po grafitu slavnog profesora Baltazara u Gračanima, "železnom franceku" u obliku Crne kraljice na Britancu, oslikanom cijelom zidu u Koturaškoj ulici, 3D verziji crkve svetog Marka, Rubikovoj kocki i Marge iz Simpsona na Velesajmu, a među prvima je bio "spomenik" pokojnom glazbeniku Dini Dvorniku na Britanskom trgu.

– Stalno imamo posla. Danas, primjerice, crtamo mural u Kulturnom centru Sesvete – kaže Bare.

>>Pimp my Pumpovce podupire i Vodovod, slijedi izložba

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:08 10.01.2015.

NETKO je na zidu zgrade u mom kvartu nacrtao prekrasan mural, pokazuje hrvatskog vojnika... ako ste to bili vi, dečki- HVALA VAM....