Kao atrakcija sajma

Najveća ručna svjetiljka na svijetu bit će izložena na Ambienti

Foto: Arhiva
kiefer sutherland
27.09.2012.
u 11:20
Svjetiljka ima 19 snažnih LED svjetiljki, potrošnja struje je 1000 watta, a LED svjetla su roka trajanja od 100.000 sati, što iznosi 11 godina neprekinutog svjetla
Pogledaj originalni članak

Na Zagrebačkom velesajmu kao posebna izlagačka "poslastica" u listopadskom izdanju međunarodnog sajma namještaja Ambienta bit će premijerno u Hrvatskoj izložena najveća ručna svjetiljka na svijetu.

– Guinnessova knjiga rekorda uvrstila ju je kao najveću takve vrste u svijetu, a riječ je o čak četiri metra dugoj svjetiljki koja je prvi put predstavljena javnosti 24. rujna 2011. godine u Solingenu. Tada je i dobila Guinnessov certifikat kao najveća ručna lampa na svijetu. Promjer joj je jedan metar – objasnili su sa Zagrebačkog velesajma.

Svjetiljka ima 19 snažnih LED svjetiljki, potrošnja struje je 1000 watta, a LED svjetla su roka trajanja od 100.000 sati, što iznosi 11 godina neprekinutog svjetla. Izradila ju je jedna njemačka tvrtka i u njezinu izradu je uloženo 230 sati rada.

Ambienta se održava od 10. do 14. listopada 2012., u deset paviljona Zagrebačkog velesajma na više od 35.000 četvornih metara izložbenog prostora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.