Večernjakova tribina

Najavili na Kvartoteci: Na ulicama uskoro 949 LED lampi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
05.05.2016.,Zagreb - Pescenica, Vecernjakova tribina u sklopu Kvartoteke, gost procelnik Marijan Maras. DKS_56137009 Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
05.05.2016.,Zagreb - Pescenica, Vecernjakova tribina u sklopu Kvartoteke, gost procelnik Marijan Maras. DKS_56137009 Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
06.05.2016.
u 09:00
Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin
Pogledaj originalni članak

Zagrebačke ulice u sljedeća tri mjeseca osvjetljavat će 949 novih LED svjetiljaka, koje će Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj postaviti umjesto starih.

I to na osamdesetak lokacija, u sklopu projekta ZagEE. Najavili su to jučer na Večernjakovoj tribini u sklopu Kvartoteke pročelnik Ureda za energetiku Marijan Maras te Ivan Babić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Kvartoteka, zajednički projekt Soundset radija, Večernjeg lista i Grada Zagreba, ovaj je tjedan na Peščenici, u Zapoljskoj 1, gdje su pored zgrade općine postavili binu s koje su na pitanja građana odgovarali gosti. No, nije rasvjeta jedino o čemu se razgovaralo. Odgovoreno je i na pitanja Večernjakovih čitatelja, koji su tako doznali da će svoje električne automobile moći uskoro puniti i na području Peščenice.

–Pregovara se s HEP-om i razmatra 20 lokacija. Grad Zagreb ima električne punionice na tri mjesta – Trgu Stjepana Radića, kod Zagrebačkog velesajma i kod Parka Stara Trešnjevka – rekao je Maras, dodajući da su u posljednjih četiri – pet godina proveli 25 projekata.

U tijeku je i obnova pročelja 24 gradskih dječjih vrtića i škola, tri su gotova, a još 10 ih je u planu za ovu godinu. Kako bi uštedjeli energiju, u Gradu razmišljaju i o nabavi nekoliko električnih vozila za djelatnike koji obavljaju sevisne usluge i dostavu. Dobra su iskustva i s dva hibridna autobusa koje je ZET uveo u promet, pa se razgovara i o električnim autobusima.

Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin. Subota će, uz Večernjakove Fora radionice, biti u znaku druženja s Udrugom za zaštitu životinja INDIGO. Program zaokružuje u 20 sati grupa Bobo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JA
JackBack
09:21 06.05.2016.

Ne keljite lampice neg maknite cugere i narkiće s igrališta pa onda uređujte pročelja,ulice,fasade itd.

DU
Deleted user
03:37 07.05.2016.

Da i zbrinite one jadnike kaj kopaju po smeću, prose, spavaju po kolodvoru. Ne vjerujem da većina to radi iz razonode. Sada ste vi otkrili LED tehnologiju. Mislim WAU.

DU
Deleted user
03:42 07.05.2016.

I još nekaj. Kaj sad magla nebu smetala bijeloj LED rasvijeti kad su ove tulave narančaste svuda okolo kao zbog magle.