Slave i 50. obljetnicu

Na salonu INOVA se predstavlja 420 inovacija

Foto: Igor Soban/PIXSELL
inova_velesajam
Foto: Igor Soban/PIXSELL
inova_velesajam
13.10.2021.
u 11:30
Međunarodni žiri danas će do 17.30 sati odlučiti koji su najbolji izlagači izvan metropole te iz inozemstva
Pogledaj originalni članak

Multifunkcionalni držač za mobitele, pametni teleskop i odvlaživač za održavanje klavira, sustav miniturbina, platforma za učenje engleskog jezika, narukvica za pomoć slijepima, asistivni remen za hlače... Neki su to od 420 izuma koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem 45. salonu inovacija INOVA, koji se održava od danas do subote u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava.

Svečano otvorenje je u podne, no izložba se može razgledati svaki dan od 11 do 18 sati, osim u nedjelju kada je otvoren od 10 do 14 sati. Manifestacijom u organizaciji Saveza inovatora Zagreba i Saveza hrvatskih inovatora slavi se i njezina 50. obljetnica, a okupit će se izlagači iz cijelog svijeta. Međunarodni žiri danas će do 17.30 sati odlučiti koji su najbolji izlagači izvan metropole te iz inozemstva, a sutra će se odabrati pobjednici u kategorijama zagrebačkih i mladih inovatora. U petak u 17 sati pak održava se svečana dodjela odličja za sve nagrađene. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.