Naručuje se 12 milijuna rola

Na natječaj za nove vrećice za otpad zagrebačke Čistoće stigle četiri ponude

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Čistoća/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Čistoća/Ilustracija
11.05.2022.
u 19:22
Najskuplja je tvrtka, s ponudom od 52 milijuna kuna, Optiplast iz Odre Sisačke, također specijalizirana za proizvodnju vrećica od djelomično ili potpuno recikliranog materijala. Najjeftinija je pak ona tvrtke Mega dizajn, koja je ponudila 46,9 milijuna.
Pogledaj originalni članak

Četiri ponude stigle su na natječaj kojim Grad za 53 milijuna kuna bez PDV-a kupuje standardizirane vrećice za komunalni miješani otpad, koje bi u distribuciju trebale krenuti 1. srpnja, istog dana kad na snagu stupa i odluka koja Zagrepčane na njih i obvezuje. I sve su četiri tvrtke koje su se prijavile na natječaj ponudile manji iznos od procijenjene vrijednosti, a prema popisu, najniža je ponuda tvrtke Mega dizajn iz Sesveta koja je predložila da posao obavi za malo manje od 46,9 milijuna kuna.

Ova tvrtka osnovana 2012. godine specijalizira se za prodaju i tisak promoartikala poput tekstila, pisaćeg pribora i radne odjeće, a druga najpovoljnija tvrtka, Weltplast iz Zagreba, bavi se proizvodnjom polietilenskih vrećica i folija. Oni su dali ponudu od 49,9 milijuna kuna bez PDV-a. Treća je tvrtka Quickpack Croatia iz Promajne koja se bavi proizvodnjom artikala od plastike, a na natječaju su ponudili 51,96 milijuna kuna. Najskuplja je tvrtka, s ponudom od 52 milijuna kuna, Optiplast iz Odre Sisačke, također specijalizirana za proizvodnju vrećica od djelomično ili potpuno recikliranog materijala. Nove vrećice, podsjetimo, prodavat će se u rolama od 10 komada, a Grad je naručio 12 milijuna rola. Prema troškovniku, moraju biti proizvedene s barem 90 posto udjela recikliranog materijala te debljine minimalno 30 mikrona. Rok za ponude bio je produljen do 6. svibnja jer Holding u natječajnu dokumentaciju nije bio stavio i idejni dizajn tiska vrećica. 

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:10 12.05.2022.

Do sada su neki kopali po kontejnerima tražeći između ostalog boce za povrat, na kojima su mogli uprihoditi 50 lipa po boci. Sada će po kontejnerima prazniti te nametnute vrećice i prodavati ih u pola cijene, jer će im tako zarada biti višestruko veća nego na bocama, a prijevoz jednostavniji jer zauzimaju puno manje prostora.

ME
MediciKM
08:49 12.05.2022.

Leglana pljačka građana grada Zagreba, po tko zna koji puta, počinje.