sutra otvorenje

Muzej automobila Ferdinanda Budickog turistička atrakcija

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
ferdinand budicki (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
ferdinand budicki (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
ferdinand budicki (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
ferdinand budicki (1)
03.07.2013.
u 09:21
Otvorenjem muzeja promovira se 115 godina automobilističke kulture u gradu i u Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

Starodobni automobili, motori i bicikli, razne tematske izložbe fotografija, radionice, restauracije, tribine i još mnogo toga dio su Muzeja automobila Ferdinanda Budickog koji se otvara sutra u podne u Ulici Ljudevita Posavskog 48. Riječ je o dugoočekivanoj turističkoj atrakciji koja će pružiti novi pogled na Zagreb koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva. Otvorenjem muzeja promovira se 115 godina automobilističke kulture u gradu i u Hrvatskoj.

Bit će organizirane i metodičke radionice prilagođene različitim uzrastima pa će poseban naglasak biti na rad s učenicima osnovnih i srednjih škola, koji će kroz zabavu i igru moći doznati sve o “motornom” dijelu gradske i nacionalne povijesti.

Jedan je od ciljeva i osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj, koje će prikupljati i arhivirati građu i izdavati monografije o toj temi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.