IDE I NOVI NATJEČAJ

MSU i Grad nagrađuju nabolje zagrebačke online projekte

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Muzej suvremene umjetnosti
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Muzej suvremene umjetnosti osvjetljen zeleno
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
'29.01.2009., Zagreb, Hrvatska - Muzej suvremene umjetnosti, izlozba Aleksandra Srneca u sklopu Noci muzeja. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
18.07.2020.
u 10:45
Usto, Kulturno informativni centar najavljuje, u suradnji s Gradskim uredom za kulturu, najavljuje raspisivanje natječaja za projekt  Zagrebačka muza
Pogledaj originalni članak

Najbolji zagrebački online projekti u utorak s početkom u 13 sati u Muzeju suvremene umjetnosti dobit će nagrade koje će dodijeliti Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu, Domagoj Davidović, predsjednik žirija, i Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a. Prva nagrada od 25.000 kuna dodijeljena je projektu Močvara Live Sessions Udruženja za razvoj kulture „URK“, druga od 15.000 kuna ide projektu Biblioterapija – priče koje liječe, dok je treća nagrada 10.000 kuna, a osvojio ju je projekt Beli Zagreb Grad autorice Barbare Grgić.

Po završetku natječaja, stručno povjerenstvo koje čine Domagoj Davidović, kreativni strateg i stručnjak za online marketing, Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu, provelo je selekciju trideset prijavljenih projekata. Među njima su se našli brojni umjetnici, kazališta, plesni klubovi, muzeji, galerije, društva, udruge i ustanove u kulturi, savezi i klubovi te jedno narodno sveučilište. Projekti su realizirani na poljima likovne, književne, kazališne, plesne, glazbene i filmske umjetnosti.

Usto, Kulturno informativni centar najavljuje, u suradnji s Gradskim uredom za kulturu, najavljuje raspisivanje natječaja za projekt  Zagrebačka muza u sklopu kojega će naglasak biti na stvaranju književnih umjetničkih djela koja će popularizirati Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane – fiktivne ili zbiljske. Pozivaju se svi književnici koji će biti nadahnuti temom zagrebačkog potresa da napišu roman. Svi detalji javnog poziva bit će objavljeni na stranicama Kulturno informativnog centra.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.