MAKSIMIRSKI ZOO

Mladunčad crvenih pandi prvi put izašla iz nastambe

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Mladunčad crvenih pandi prvi put izašla iz nastambe
19.10.2010.
u 22:12
Mladunci koji su na svijet došli u lipnju ove godine teže nešto manje od dva kilograma, a omiljena im je hrana bambus
Pogledaj originalni članak

Crvene pande okoćene 25. lipnja u zagrebačkom zoološkom vrtu prvi su put napustile svoje nastambe i doslovno ugledale svjetlost dana.

Kako poručuju iz ZOO-a, posjetitelji najbolje mogu uživati u promatranju mladunčadi iz porodice rakuna ujutro u vrijeme "objeda", a omiljena im je hrana bambus. Mladunci koji teže nešto manje od dva kilograma prvi će se put moći promatrati izbliza. Velika prinova zagrebačkog ZOO-a zasigurno će privući mnoge znatiželjne posjetitelje.

– Napokon će najmlađe pande moći vidjeti i naši posjetitelji. Podsjećamo, crvene pande ne pripadaju porodici medvjeda, već rakunima, vrsti koja je također zaštićena – poručila je Krešimira Rendulić, zadužena za odnose s javnošću vrta u Maksimiru. Zbog straha od uginuća beba pandi, zagrebački Zoološki vrt "na kapaljku" je davao informacije o stanju prinova.

Naime, te su životinje iznimno osjetljive i u svijetu ih ukupno prema procjenama ima tek 2500. Prvi je put zagrebačkom ZOO-u uspjelo dobiti mladunčad crvenih pandi prošle godine.

Druga dva mladunčeta na svijet su u Maksimiru došla ovoga lipnja i zasigurno će postati jedna od glavnih atrakcija zagrebačkog Zoološkog vrta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
05:24 20.10.2010.

Pande u crvenim komunističkim kaputima,,fujjj

AR
ARIDAN
00:50 20.10.2010.

Ovo je nešto što čovjeku na kraju dana dones toplinu oko srca! Prekrasno!!!

OB
-obrisani-
02:35 20.10.2010.

Samo da ih ne prodaju sada ispod stola ili da ih ne transportiraju u kutijama bez zraka da uginu a onda da blebnu kako su im umrle pod nepoznatim okolnostima. Čudno kako se još nismo dosjetili ekonomski iskorištavati tako predivne životinje.