Nagrada Luka Ritz

Mladi dobitnici nagrada iskazali se požrtvovnošću i humanošću

Foto: Gradska skupština
Mladi dobitnici nagrada iskazali se požrtvovnošću i humanošću
16.11.2014.
u 14:45
Povodom Međunarodnog dana tolerancije dvoje mladih dobilo nagradu Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost.
Pogledaj originalni članak

Zahvaljujući svojoj požrtvovnosti, socijalnoj osviještenosti i želji da pomognu drugima prije nego sebi, dvoje mladih ovogodišnji su dobitnici nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost.

Barbara Rubinić, maturantica I. gimnazije nagradu je primila danas na svečanoj dodjeli povodom Međunarodnog dana tolerancije. U ime Luke Mihalića koji je nagradu dobio posthumno, priznanje je primio njegov otac Branko Mihalić.

– Ova mi nagrada jako puno znači i potiče me da nastavim volontirati, iako je moja primarna motivacija osmijeh djece s kojom radim – ističe Barbara Rubinić, odlična učenica i volonterka u brojnim akcijama koja već gotovo dvije godine posjećuje oboljelu djecu u Specijalnoj dječjoj bolnici Gornja Bistra.

Luka Mihalić je nagradu pak dobio zbog doprinosa u prikupljanju članova registra dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica. Na njegovu su se inicijativu organizirale akcije u kojima je u registar upisano čak 120 novih članova.

– Tijekom dvije godine liječnja naš je sin uvidio koliko je važno biti human i pomoći drugima i on bi danas bio sretan prilikom svakog organiziranja dobrovoljnog darivanja matičnih stanica – poručio je Lukin otac Branko Mihalić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.