Inicijativa odozdo

'Mapirali' 70 rubnjaka, smetnje dječjim kolicima i osobama s invaliditetom

03.09.2014.,Zagreb - Vanja Radovanovic iz inicijative da se snize rubnjaci na plocnicima na Tresnjevci. Ozujska ulica Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
03.09.2014.,Zagreb - Vanja Radovanovic iz inicijative da se snize rubnjaci na plocnicima na Tresnjevci. Ozujska ulica Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
20.12.2014.
u 10:30
Lokacije proslijedili vijećima četvrti koja će rubnjake spustiti kroz MKA
Pogledaj originalni članak

Točno 70 previsokih rubnjaka zabilježili su članovi Mapiranja Trešnjevke, inicijative od strane građana koji žele bolje upoznati svoj kvart.

U sklopu projekta "Dolje s rubnjacima!" prikupljali su njihove lokacije punih šest mjeseci ne bi li time pomogli osobama s invaliditetom, maloj djeci i roditeljima s dječjim kolicima, kojima najviše smetaju.

–Potječu iz doba kada nije bilo asfalta, pa su vjerojatno linijom manjeg otpora, prilikom izgradnje naselja tamo i ostali. Dio su spustili za vrijeme priprema za Univerzijadu 1987. godine - objašnjava Vanja Radovanović, voditelj projekta. Tako najveći broj visokih rubnjaka ima u naselju Prečko, njih čak 19, no ne zaostaje ni Stara Trešnjevka, gdje je zabilježeno 17 previsokih rubnjaka. Svoje su prijedloge proslijedili u Vijeća gradskih četvrti Trešnjevka - sjever i Trešnjevka - jug da ih oni uvrste u Plan malih komunalnih akcija (MKA).

Iako je plan prioriteta već određen, i predsjednik GČ Trešnjevka - sjever Ivan Butorac i predsjednik GČ Trešnjevka - jug Saša Molan složili su se da će učiniti sve što je moguće da se barem dio rubnjaka uvrsti.

– Sve ovisi o proceduri i nadležnosti, s obzirom na to da to moramo raditi u suradnji s Gradom Zagrebom - rekao je Butorac, te dodao da se u njegovu mandatu rubnjaci na području gradske četvrti nisu spuštali. Trešnjevka - jug svoju je akciju spuštanja rubnjaka provela još prije deset godina.

–Rado ćemo poslušati nove prijedloge i krenuti zajedno u akciju s građanima - rekao je Molan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
06:37 23.12.2014.

Zašto ne mapiraju cijeli Zagreb a ne samo tu Trešnjevku?

Avatar links
links
08:25 23.12.2014.

pogledajte tzv.biciklističku stazu na prisavlju,od boćarskog prema HRT-u... svakih 50 met. rubnjak od 10 cm, tragedija