akcija

Lovci štapovima tjeraju divlje svinje iz dvorišta Markuševčana

05.10.2017.
u 19:41
Razmatra se mogućnost izvanrednog odstrela, a predloženo je i da se na dva kilometra postave električni pastiri, što bi stajalo 12.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Sa štapovima u rukama, u gumenim čizmama, lovci podsljemenskih društava jučer su krenuli u akciju istjerivanja divljih svinja s područja zone duž cijele Medvednice sa zagrebačke strane.

Nakon što je nedavno u Markuševcu vepar napao psića obitelji Miklec te ga rasporio, zbog čega je mješanac Don Vito ubrzo podlegao ozljedama, sve lokalne institucije digle su se na noge, a informacija o problemu divljih svinja u urbanom dijelu podsljemenske zone koje su se namnožile zbog zabrane odstrela u Parku prirode stigla je i do gradonačelnika Milana Bandića. “Na tapetu” ju je stavio Krešimir Kompesak, predsjednik Gradske četvrti Podsljeme, prilikom koordinacije gradonačelnika i vijećnika gradskih četvrti.

– Uputio me je na pročelnika Ureda za poljoprivredu Emila Tuka, koji je rekao da je u stalnom kontaktu sa svim nadležnim ministarstvima. Moguće je da odobre izvanredni odstrel, no takva odluka još nije službeno donesena. Do tada će lovci nastojati barem štapovima divlje svinje tjerati natrag u šumu – rekao je Kompesak, dodavši da je održan i sastanak s predstavnicima svih sedam lovačkih društava, koliko ih djeluje na području Podsljemena, koji su uključeni u provedbu programa zaštite divljači na Medvednici.

– Marin Tomaić, stručna osoba za provedbu programa, savjetovao je i da se postave električni pastiri na dva kilometra kritičnog područja kako bi divlje svinje što manje ulazile u dvorišta stanovnika. To bi stajalo 12.000 kuna, a dio bi mogla financirati i gradska četvrt – zaključio je je Krešimir Kompesak. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:26 06.10.2017.

Hm, a da snime ponovo seriju "Kuda idu divlje svinje?" i uzmu veprove za statiste, pa da ne gledamo više turske sapunjare nego Markuševačke. Koji luzeraj. Lovci u čižmakima i s ruksacima punim mošta, mašu štapovima a pajceki se smiju.

Avatar liquidsky
liquidsky
22:18 05.10.2017.

Nevjerojatno je da se u jednoj od najvećih i najmultikulturalnijih metropola svijeta veprovi tjeraju štapovima. Naš dragi gradonačelnik sigurno ne zna za ovaj problem jer da zna, on bi stao pred veprove, umilio im se obećanjem o gradnji parka s hranilištem i sadnji šumice samo za njih, veprovi bi ga zadivljeno poslušali i stvar je riješena. Makar do konca ovog gradonačelnikova mandata.

XN
xnet0822
10:56 07.10.2017.

Pošaljite Obelixa on obožava pečene veprove, pa će biti posla za njega !