na adventu

Lionsi će kupiti srdele za pučke kuhinje

Lionsi će kupiti srdele za pučke kuhinje
20.12.2014.
u 10:54
Cilj je kluba za trajanja adventa prikupiti 10.000 kuna kako bi se mogla nabaviti tona i pol srdela iz domaćeg ulova
Pogledaj originalni članak

Čaša kuhanog vina, čaja ili punča najdraži je dodatak posjetiteljima programa tradicionalnog Adventa u Zagrebu, a ako njegovim ispijanjem još i humanitarno djeluju, okrijepa će biti veća.

Upavo tom idejom vodili su se članovi zagrebačkog Lions kluba kada su postavili štand s toplim napicima na Zrinjevcu. Kupnjom napitka po cijeni od desetak kuna posjetitelji štanda donirat će novac za potrebite.

Lions Club Zagreb svake godine za Božić priprema humanitarnu akciju u kojoj prikupljamo novac za hranu pučkim kuhinjama. Kupljene namirnice podijelit ćemo tako kuhinjama u Zagrebu i Vukovaru- objasnio je Janko Gogolja iz Lions Cluba.

Cilj je kluba za trajanja adventa prikupiti 10.000 kuna kako bi se mogla nabaviti tona i pol srdela iz domaćeg ulova, što bi omogućilo oko 6000 obroka. Tona srdela išla bi u Zagreb, a pola tone otišla u Vukovar.

–Članovi su vlastitim sredstava omogućili ovu akciju. Sve što prodajemo proizveli smo sami, a u humanitarne svrhe ide cjelokupan prihod. To je najmanje što smo mogli učiniti - zaključio je Gogolja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.