Film o kavani u - kavani

Kultni Corso oživio, barem na jedan dan

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Kultni Corso oživio, barem na jedan dan
13.11.2015.
u 10:30
– Kavana je jedan od simbola koji Zagreb čine gradom kakvog volimo i htjeli smo upozoriti na štetnost propadanja Corsa – kaže Goran Matović, autor festivala posvećenog Tinu Ujeviću
Pogledaj originalni članak

Kavana Corso, kultno okupljalište pisaca i drugih umjetnika na križanju Ilice i Gundulićeve ulice, godinama je zatvorena i propada.

Ipak, jučer je nakratko oživjela u sklopu festivala "Zagreb, grad poezije", prikazivanjem filma o vremenu kad je Corso bio omiljen Zagrepčanima.

– Ona je jedan od simbola koji Zagreb čine gradom kakvog volimo i htjeli smo upozoriti na štetnost propadanja Corsa – kaže Goran Matović, autor festivala inače posvećenog Tinu Ujeviću.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.