Univerzijada 2016.

Kreće glasovanje za izbor Zagijeva nasljednika – koji vam je najbolji?

Foto: Vedran Rede, Matija Tomšić
maskota
Foto: Hrvoje Orlović, Alma Vragović
maskota
Foto: Mirela Ivanković Bielen
maskota
01.12.2014.
u 11:03
Nakon provedbe glasovanja te izbora nove maskote i njenog lika, pristupit će se izboru službenog imena maskote
Pogledaj originalni članak

Javno glasovanje za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara, popularno zvanih Univerzijada 2016., koje će se za dvije godine održati u Zagrebu i Rijeci, krenulo je danas.

Građani tako mogu putem internetskog glasovanja izabrati nasljednika Zagija, a birat će između tri rješenja: onoga koje spaja kunu i sredozemnu medvjedicu, maskote risa te maskote hrčka, autora Mirele Ivanković Bielen, tima Hrvoje Orlović-Alma Vragović i dvojca Vedran Rede i Matija Tomšić.

Ova tri finalista žiri je izabrao među 64 pristiglih radova. Da biste dali svoj glas, dovoljno je posjetiti internetsku stranicu www.eug2016.com i izabrati favorita među ponuđenim maskotama. Javno glasovanje trajat će sve do 15. siječnja 2015.

Nakon provedbe glasovanja te izbora nove maskote i njenog lika, pristupit će se izboru službenog imena maskote, a u čitav će projekt opet biti uključeni svi građani koji će tako imati priliku odabrati i novo ime maskote.

>> Traži se Zagijev nasljednik, raspisan natječaj za maskotu za Univerzijadu 2016.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

CH
chemica
12:32 01.12.2014.

Ovi će smisliti nešto normalno...Ponad grada, brdo koje se zove Medvednica, a oni "genetski kombiniraju" risa i sredozemnu medvjedicu kojih ovdje nikad nije bilo. Kao reprezentacija koja se prozvala "kauboji".

Avatar abakus
abakus
11:53 01.12.2014.

Ne sviđa mi se ni jedno od predloženih rješenja. I nije mi jasno zašto prvi lik ima obrnutu petokraku, i to na jednom oku...? Čemu okultna simbolika...?

Avatar George Bailey
George Bailey
12:02 01.12.2014.

Užas! Kakva država, kakve igre takve i maskote.