Rošada u prometnom redarstvu

Kraljević: Ja sam legalist, poštujem Bandićevu odluku

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Kraljević: Ja sam legalist, poštujem Bandićevu odluku
20.04.2016.
u 13:00
Gradonačelnik Milan Bandić, gostujući na Radio Sljemenu danas je najavio da će Kraljević biti zadužen na razvoju zajedničkih projekata Grada i policije
Pogledaj originalni članak

Nakon jučerašnje neslužbene informacije u Večernjaku, potvrđeno je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio smijeniti vodstvo komunalnih i prometnih redara, Matu Kraljevića te pomoćnike Gorana Bošnjaka i Damira Dekanića. Kraljević odluku još nije dobio, no kazao je da je i do njega došla vijest o razrješenju.

– Ja sam legalist i poštujem odluku gradonačelnika. Njega su građani birali i on ima pravo birati ljude s kojima želi raditi – rekao je. Dodao je da je nastojao raditi najbolje što je znao i s kadrom koji je imao na raspolaganju.

– Ako sam nešto pogriješio, nije bilo namjerno – zaključio je.

Kraljević je na tu funkciju stigao 2010. iz Zagrebparkinga nakon SDP-ove sječe Bandićevih direktora. Ondje je proveo 25 godina i od naplate parkiranja iz “najlonskih vrećica” tvrtki uprihodio milijune. Novcem su građene javne garaže i uveden red u parkiranju, a ideje su preuzete diljem svijeta. Uz to je osmišljena SMS usluga naplate parkiranja. Kao šef redara uspostavio je videonadzor uz pomoć kojeg policija rješava brojna kažnjiva djela. 

Gradonačelnik Milan Bandić, gostujući na Radio Sljemenu danas je pohvalio dosadašnji Kraljevićev doprinos u gradskoj službi te najavio da će dobiti novo zaduženje na razvoju zajedničkih projekata Grada i policije. 

Gradonačelnik je dao naslutiti da je riječ o projektu davanja većih ovlasti komunalnim i prometnim redarima ali i kažnjavanju vozača uz pomoć video nadzora koji prođu kroz crveno svijetlo te onih koji uđu s vozilom u već zakrčeno križanje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DA
darwil
14:58 20.04.2016.

Izraz legal nikako ne ide uz Bandića, prije je to Loui Wuiton

AO
ante.oreskovic75
13:53 20.04.2016.

Legalnost ili nešto drugo?

Avatar germanikus
germanikus
19:24 20.04.2016.

Kraljević je jedan od likova koje je najviše ogrezao u kriminal!Pouzdano znam da je svojedobno kad se naplata vršila putem djelatnika u gotovini VELIKI dio završio u njegovom džepu!Zašto nikad nije ispitano od strane nedležnih organa koju imovinu dotični i NJEGOVA BLIŽNJA rodbina posjeduje!Mislim da bi se mnogi jako iznenadili!