Dani Rudarske greblice

Izbor najbolje greblice i promotivni obilazak rudnika za vikend u Rudama

Foto: TZ Samobor
Izbor najbolje greblice i promotivni obilazak rudnika za vikend u Rudama
03.07.2014.
u 17:52
I najmlađi će imati svoj kutak na manifestaciji, a za njih je organizirana u subotu od 17 sati i dječja igraonica i radionica
Pogledaj originalni članak

Radionicom izrade Rudarske greblice najavljeni su danas 29. dani Rudarske greblice koji će se održati za vikend, 5. i 6. srpnja u Rudama pored Samobora.

Za vikend će tako posjetitelje zabavljati nastupi brojnih folklornih i plesnih skupina. U zabavnom programu svirat će u subotu Picksiebneri, a nedjelja je rezervirana za grupu Loco. I najmlađi će imati svoj kutak na manifestaciji, a za njih je organizirana u subotu od 17 sati i dječja igraonica i radionica. Svi su pozvani i na izbor najbolje greblice (isključivo od sira i zelenja) koja se na procjenu stručne komisije može predati u nedjelju, između 17 i 18 sati, na igralištu u Rudama.

Svi koji žele mogu obići i obližnji rudnik po promotivnoj cijeni od 15 kuna. Ulaznicu plaćaju svi osim djece mlađe od 7 godina, koja u rudnik mogu ući samo uz pratnju roditelja. Za obilazak se preporuča sportska odjeća i obuća. Zbog očekivanog velikog interesa, za vrijeme Dana Rudarske greblice posjetitelji rudnika dobit će samo osnovne informacije od strane vodiča, kako bi se vrijeme obilaska skratilo na 10-15 minuta po grupi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.