gostovao u Novom danu

Ivan Vilibor Sinčić: Živi zid ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Branimir Bradarić
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
07.05.2016.
u 11:52
"Bandić je svakako favorit i sudeći prema onome što se događalo on bi mogao opet pobijediti što mi naravno nije drago."
Pogledaj originalni članak

Najnovije mjesečno istraživanje CRO Demoskopa pokazalo je gotovo izjednačenu poziciju HDZ-a i SDP-a na vrhu ljestvice, nastavak trenda pada izborne podrške Mostu i popularnosti premijera Oreškovića, ali i daljnji rast potpore Živom zidu. Saborski zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić bio je gost Novog dana na N1 info.

Bliži se borba za Zagreb, a u utrci će, osim, Milana Bandića i njegove bivše zamjenice, Sandre Švaljek koja je najavila kandidaturu, biti i kandidat Živog zida. 

"Bandić je svakako favorit i sudeći prema onome što se događalo on bi mogao opet pobijediti što mi naravno nije drago. Za njega nije Gradsko poglavarstvo, nego neke druge institucije iz kojih je nedavno izašao. Mi ćemo imati svojeg kandidata. Imamo ime no nećemo još izaći u javnost", zaključio je Sinčić.

Komentirao je i situaciju na državnoj političkoj sceni i poslao jasnu poruku:

"Živi zid ne planira s nikim koalirati, njihovi su ciljevi jasni. "Naš je cilj uzeti vlast ili biti oporba. S njima ne možemo surađivati. Vidite kako je završio Most. Isto su najavljivali promjene pa sada i sami priznaju da se s HDZ-om ne može surađivati."

>>Sinčić napao Mostovca Bulja: Kako ga nije sram, neki imaju obraz kao đon!

>>Zaključen stečaj Sinčićeve protudeložacijske udruge

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

JE
jeleich
13:04 07.05.2016.

Na ovim ZG izborima će gotovo sve važnije stranke imati svog kandidata. Nema koalicija, ide se samostalno i to je pohvalno.

BJ
Bjelovar112
14:33 07.05.2016.

Boze sacuvaj

AO
ante.oreskovic75
15:55 07.05.2016.

Svog kandidata ima i mjesna zajednica Kozari putevi.Pošten kao Bandić,sposoban i poznat po vrlinama i idejama kao Živi zid!