15. IZDANJE HUMANITARNE AKCIJE

Humanitarna prodaja majica Terry Fox Run

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Humanitarna prodaja majica Terry Fox Run
12.09.2014.
u 11:58
U subotu, 13. rujna 2014. od 11 do 14 sati Cvjetni trg, Shopping Centar Cvjetni
Pogledaj originalni članak

Svoj dolazak oko 12 sati potvrdio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Organizatorima će se također pridružiti i osobe iz javnog života Hrvatske koje će po simboličnoj cijeni od 50 kuna prodavati majice sa znakom humanitarne akcije. Svoj su dolazak najavili voditelji, glumci, sportaši, spisatelji te političari, između ostalih Sandra Bagarić i Ronald Braus, Gordan Kožulj, Mirna Maras, Sanja Pilić, Nevena Rendeli te Sonja Šarunić.

Njima će se pridružiti i predstavnici organizatora, među kojima se posebno ističe Louise LaRocque, veleposlanica Kanade u RH, a majice je ponovno osigurala tvrtka Cemex, jedan od partnera ovogodišnjeg izdanja akcije.

I ove su se godine, kao i prijašnjih godina, odazvali akciji te velikodušno prihvatili pokroviteljstvo nad trkom Terry Fox Run: Predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović, Ministarstvo zdravlja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završit jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr