Kritika na rad

Holdingu hitno trebaju reforme 
i privatizacija

Foto: Borna Filic/Pixsell
Holdingu hitno trebaju reforme 
i privatizacija
14.02.2013.
u 09:00
– Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga
Pogledaj originalni članak

Kritika poslovanja Zagrebačkog holdinga izašla je iz okvira prepucavanja na relaciji između uprave i gradonačelnika Milana Bandića, pa su tako prva ozbiljnija upozorenja dali i ekonomski stručnjaci. Anto Bajo iz Instituta za javne financije i Marko Primorac s Ekonomskog fakulteta u svome su istraživanju istaknuli kako tvrtku treba hitno restrukturirati, privatizirati podružnice koje ne donose profit i opredijeliti je samo za pružanje komunalne djelatnosti.

Analizu temelje na razdoblju od 2006. do 2011. godine iščitavajući golema zaduženja uz nepovoljne i kratkoročne kredite. Tako smatraju da tvrtka neće moći otplatiti 2,2 milijarde kuna kredita koji dospijevaju u sljedećih pet godina pa smatraju da su reforme nužne. Iz Holdinga su kazali kako analiza nije otkrila ništa novo što uprava ne zna pa će plan restrukturiranja uskoro i predstaviti javnosti.

– Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

>>Holdingu ponovno snižen rejting, no mirni su

>>Mrtvi kapital – Od 627 garaža u Jelkovcu se koriste tek tri


ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VV
Vražji Vrag
19:09 14.02.2013.

Kradu nas preskupim prijevozom, skupim parkiranjem, preskupim paukom - ima toga toliko da je to sve teško nabrojati.