ledeni izazov

Gradonačelnik V. Gorice se polio, učinit će to i zaprešićki kolega. A Bandić?

Foto: Facebook
Dražen Barišić Milan Bandić Željko Turk
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Dražen Barišić Milan Bandić Željko Turk
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Dražen Barišić Milan Bandić Željko Turk
28.08.2014.
u 17:00
U akciju za pomoć oboljelima od ALS-a uključili se i gradonačelnici županije. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić polio se ledenom vodom i nominirao gradonačelnika Zaprešića Željka Turka koji će izazov – prihvatiti
Pogledaj originalni članak

Polio se ledenom vodom, video objavio na Facebooku, prihvatio izazov i donirao novac – sve to odradio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić podržavši tako nedavno osnovani “Neuron”, hrvatsku udrugu za podršku oboljelima od amiotrofične lateralne skleroze.

On je tako tek jedna u nizu javnih osoba koje su podlegle, po mnogima, masovnoj histeriji, ali sve dok nije započelo lančano polijevanje u Hrvatskoj, oboljeli od ove nedovoljno istražene bolesti nisu imali nikakve podrške, organizacije, a o novcu za liječenje mogli su samo sanjati.

I dok se na društvenim mrežama podjednako kritizira i hvali masovna “histerija” polijevanja vodom – konačni rezultat ipak je hvalevrijedan. U Zagrebu je osnovana udruga, a prvi se novac već zbraja na računu!

– Sa zadovoljstvom sam prihvatio izazov svog prijatelja Nenada Črnka i priključio se akciji za pomoć oboljelima od ALS-a. Svoj prilog uplatit ću utemeljenoj Udruzi Neuron koja okuplja oboljele od ALS-a i članove njihovih obitelji u Hrvatskoj – poručio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je tako među prvima na račun domaće udruge, koja bi uskoro trebala imati podružnice u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, uplatio novac.

Gradonačelnik Barišić, između ostalog, pozvao je i sve Velikogoričane da se priključe ovoj akciji i sami doniraju udruzi.
– U skladu sa svojim mogućnostima pomozite udruzi Neuron i oboljelima od ove strašne bolesti– kazao je i na isti izazov nominirao gradonačelnika Zaprešića Željka Turka.

On tek treba odgovoriti na izazov, ima puna 24 sata.
– Svakako ću se odazvati i svojom donacijom pomoći udruzi  i oboljelima – poručio je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića. No izazov zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije prihvatio. Njega je naime izazvalo dvoje - pjevačica Jelena Rozga i Karlo Matić, voditelj ljetnog kina Gradec, no gradonačelnik  Bandić na te izazove nije odgovorio. Hoće li  uplatiti novac za pomoć udruzi nije poznato.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bojnik
22:52 29.08.2014.

Treba nominirati Pusicku, Holy i Sasu Broz.