zabrana zapošljavanja

Grad više od pola godine odlučuje treba li ZKM-u još jedan vatrogasac

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Grad više od pola godine odlučuje treba li ZKM-u još jedan vatrogasac
01.04.2015.
u 19:00
Poduzeli smo sve da zadovoljimo sigurnosne uvjete, osposobili i naše djelatnike, ali za zaštitu fali još ljudi, kažu u kazalištu
Pogledaj originalni članak

Tri smjene, dva profesionalna vatrogasca po smjeni ili jedan profesionalac uz tri kolege koji su završili tečaj za dobrovoljnog vatrogasca. Tako bi trebala izgledati zaštita od požara u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

Međutim, u kazalištu su trenutačno četiri profesionalna vatrogasca te sedam dobrovoljaca, a iako iz tamošnje uprave još od prošle jeseni traže Grad da im dozvoli zapošljavanje još ljudi na zaštiti od požara, to im još uvijek nije odobreno.

– ZKM je iz vlastitih sredstava financirao stručno osposobljavanje djelatnika za dobrovoljnog vatrogasca, i to onih koji su za to zadovoljili zdravstvene uvjete. Općenito smo poduzeli sve raspoložive mjere radi ispunjavanja propisanih sigurnosnih uvjeta - objasnila je Snježana Abramović Milković, ravnateljica ZKM-a, u kojem je nedavno jednom profesionalnom vatrogascu istekao trogodišnji ugovor, a kazalište mu ga, zbog zabrane zapošljavanja u gradskim upravnim tijelima i gradskim ustanovama, koja je na snazi od početka prošle godine, nije moglo produžiti.

Kako kažu iz gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, postupak davanja odobrenja za zapošljavanje vatrogasca u ZKM-u u tijeku je. Iako ZKM-ovci već više od pola godine čekaju odobrenje Grada da zaposle barem još jednog profesionalnog vatrogasca, kažu, za posjetitelje kazališta ne postoji nikakva opasnost budući da se za održavanja svake predstave osigura vatrogasno dežurstvo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IV
Ivanveliki
01:23 03.04.2015.

vatrogasaca nikad previse, oni reagiraju i ako pocne pozar u blizini, tako da su mnogi vise zasticeni ako ih je vise