Za obnovu

Grad daje milijun kuna za katedralu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagrebačka katedrala bez oba dva tornja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Zagrebačka katedrala
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagrebačka katedrala bez oba dva tornja
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Odvajanje tornja sjevernog katedrala
05.01.2021.
u 11:52
Zagrebačka prvostolna crkva, podsjetimo, teško je stradala u potresu u ožujku. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja
Pogledaj originalni članak

        Za obnovu katedrale, koja je pretrpjela štetu u ožujskom potresu, pa i onim naknadnima, Grad Zagreb dodijelit će Zagrebačkoj nadbiskupiji milijun kuna. Piše to u zaključku koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a novac će se izdvojiti putem Gradskog ureda za prostorno uređenje, odnosno njegova programa kapitalnih donacija neprofitnim organizacijama. Nakon što novac potroši, biskupija bi Gradu trebala poslati detaljno izvješće o tome kako ga je rasporedila.

Zagrebačka prvostolna crkva, podsjetimo, teško je stradala u potresu u ožujku. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja. U potresu koji je prošli tjedan zadesio Petrinju i regiju postojeće pukotine još su se više produbile pa je sada pod hitno potrebno obaviti sanaciju.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
14:16 05.01.2021.

U prosincu 4.500.000 Kn i sad 1.000.000 Kn valjda će biti dosta za oprost grešnog Milana!

HA
HalleluYah
13:42 05.01.2021.

bog ne stanuje u rukotvorenim hramovima nego je blizu svakog. djela apostolska 17.24