A VRUĆINE UDARAJU

Zatvaraju se najposjećeniji bazeni!

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zatvaraju se najposjećeniji bazeni!
11.07.2017.
u 14:08
Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se i godišnji servisi rasvjete bazena
Pogledaj originalni članak

Toplinski val je na vrhuncu i nesnosne su vrućine u gradu. No, ako se odlučite osvježiti u nekom od gradskih bazena, to možda nećete moći učiniti, ovisno koji dan to poželite.

Centralni objekt u Sportskom parku Mladost, koji broji više od tisuću posjetitelja dnevno, radi redovitog održavanja zatvara se 1. kolovoza, a svoja vrata ponovno otvara tek poslije 31. kolovoza.

Bazen u Utrinama svoja vrata zatvara od 16. kolovoza do 31. kolovoza iz istog razloga, a situacija nije bolja ni s bazenom na Sveticama koji je zatvoren od 20. srpnja od 14. kolovoza.2017. također zbog redovitog godišnjeg održavanja.

Objašnjenje su poslali iz Upravljanja sportskim objektima.

Na objektima PJ Bazeni vršit će se servisni radovi propisani „Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda“, priopćili su iz Upravljanja sportskim objektima.

Prema pravilniku, potrebno je jednom godišnje cijeli protočni sustav, uključujući i bazene, potpuno isprazniti, očistiti, isprati, napuniti i hiperklorirati u trajanju od dva sata. Jednak postupak prije početka rada potrebno je provesti na sezonskim kupalištima.

Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se i godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i slično.

Na objektima PJ Bazeni vršit će se servisni radovi kako slijedi:

SRC Šalata – radovi su počeli odmah nakon završetka klizališne sezone iza 31. ožujka, a bazen je otvoren 29. svibnja 2017.

Bazen Iver – od 15. kolovoza do 1. rujna 2017.

Bazeni Utrina – od 21. kolovoza do 3. rujna 2017.

Sportski park Mladost – od 31. srpnja do 3. rujna 2017.

BK Svetice – od 20. srpnja do 14. kolovoza 2017.

Zimsko plivalište Mladost – od 31. srpnja  do 18. kolovoza 2017.

Riječ je o servisima unutarnjih bazena, dok su vanjski bazeni na Šalati i u Sportskom parku Mladost i dalje na raspolaganju svim korisnicima tijekom cijelog ljeta, baš kao i zatvoreni bazen Jelkovec.

Jednako tako, radovi su tempirani da se ni u jednom trenutku ne događa da su svi unutarnji bazeni zatvoreni u isto vrijeme pa su za vrijeme servisa Bazena Iver i Utrine građanima na raspolaganju Svetice i Zimsko plivalište Mladost.

U ovom razdoblju već se godinama ide s radovima jer se unutarnji bazeni moraju pripremiti za novu sezonu, a u tom razdoblju je najmanje korisnika na unutarnjim bazenima budući da prestaju treninzi sportaša i sportskih klubova te na njima nema drugih programa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

PR
prarvat
14:07 11.07.2017.

Trebali su izbori biti najesen pa bi sve radilo

DA
Dabiša
13:53 11.07.2017.

Prihvatljivo i logično za unutarnje bazene. No ako Utrine sve urede, zamijene i počiste za dva tjedna, nema logike da Mladosti treba cijeli mjesec. Problem je nedostatak vanjskih bazena, svega dva nije ništa, da ih ima bar pet ili kakav sadržajan aqua- park ne bi nitko ni spominjao.

Avatar anlaser
anlaser
14:54 11.07.2017.

Ta gomila nesposobnjakovića koji upravljaju objektimaa bi trebala dobiti trenutni otkaz i oznaku nesposoban u životopis. Bazeni su trebali biti servisirani tijekom zime ili prokjeća.