zoološki vrt

Gimnazijalke posvojile mladog močvarnog valabija

Foto: Zoološki vrt Zagreb
Foto: Zoološki vrt Zagreb
Foto: Zoološki vrt Zagreb
Foto: Zoološki vrt Zagreb
Foto: Zoološki vrt Zagreb
29.01.2021.
u 12:13
Najbolje svladale zagonetke o Australiji
Pogledaj originalni članak

“Lilly Pillies”– osim što je to ime australskih bobica, odnosno trešanja, tako je nazvan i tim srednjoškolki koje su pobijedile u Australskom virtualnom izazovu zagrebačkog Zoološkog vrta.

Tei Hruškar, Niki Gudelj, Brigiti Džaji, Magdaleni Zrnić i Dini Zelento, učenicama 2.a razreda zagrebačke IV. gimnazije, dodijeljena je posebna glavna nagrada. Tako su postale posvojiteljice mladog močvarnog valabija koji inače nastanjuje najmanji kontinent na svijetu. Izazov je nastao u organizaciji Veleposlanstva Australije, a sudjelovalo je 115 timova iz cijele zemlje.

U tim je grupama bilo čak 758 srednjoškolaca, a morali su svladati različite edukativne i zabavne zagonetke, od kojih su neke poticale i na istraživanje australskih gradova, geografije, povijesti, kulture. Drugo mjesto podijelili su timovi “Queens in Jeans” iz ivanićgradske Srednje škole Ivana Šveara i “MIOC2” iz zagrebačke XV. gimnazije. Na trećem je mjestu ekipa “Koalas” iz osječke III. gimnazije. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.