DO IZBORA

Filozofski fakultet neće naplaćivati školarinu redovnim studentima

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Filozofski fakultet neće naplaćivati školarinu redovnim studentima
17.10.2011.
u 16:54
– Ovo je velika stvar, nisam to očekivala – rekla nam je studentica Filozofskog fakulteta
Pogledaj originalni članak

Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras na današnjoj konferenciji za novinare koja će se održati u prostoru Vijeća fakulteta pozvat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da ispuni svoje obveze i plati školarine za sve studente koji imaju status redovnih studenata. Odluka o tome donesena je na izvanrednoj sjednici Vijeća.

Na Filozofskom fakultetu očekuju da će ministarstvo dug prema fakultetima platiti do parlamentarnih izbora, a do tada fakultet niti neće redovnim studentima naplaćivati školarinu.

Procjenjuje se da za Filozofski fakultet mjerodavno ministarstvo mora izdvojiti pet milijuna kuna ili dvije petine dodatnih sredstava.

– Ovo je velika stvar, nisam to očekivala – rekla nam je studentica Filozofskog fakulteta i dodala da je to osobni stav.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar mlijeko
mlijeko
18:01 17.10.2011.

Zakon je to i rekao. Tko upiše redovito , ponavljam redovito godinu i redovni je student nema plaćanja školarine. Redoviti student se može biti i ponavljač i uvjetni upis i parcijala. Ali ti nemaju besplatno školovanje, a vode se kao redovni studenti. Znači onaj tko padne godinu, može se ponovno u istu godinu upisati kao redovni student. Ali tada MORA platiti školarinu, a ima pravi na iksicu i druge povlastice.

EL
elfenomeno77
18:20 17.10.2011.

Ovo je velika stvar

CH
chemica
17:33 17.10.2011.

Znači, veliki HDZ-ovski ministar je i opet lagao? Razlog za neplaćanje školarina nije u izostanku novog zakona koji \"garantira besplatno studiranje\", a čije donošenje navodno sprječava opozicija već u \"najobičnijem\" nedostatku novca u državnom proračunu. Malo se previše pokralo, a kao vrhunac bezobrazluka, još se pokušava svaliti krivnja na onog tko ni nije na vlasti pa samo po bolesnoj \"domoljubnoj\" logici može biti kriv. Nije upalilo ni optuživanje fakulteta da su sami krivi, ali pošto su izbori ionako pred vratima, koga više briga otkud će Milanović pronaći novce za školarine iduće godine.