Holding

Bivši šef Fičko izgubio sudski spor za povratak na posao

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bivši šef Fičko izgubio sudski spor za povratak na posao
03.03.2016.
u 18:00
Sutkinja Trgovačkog suda Beatrix Crnogorac odbacila je zahtjev bivše uprave tvrtke za povratak na posao. Tvrdili su da su politički smijenjeni, a moraju platiti i sudske troškove od 31.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Trgovački sud odbacio je kao neosnovanu tužbu bivšeg predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Dejana Fička i članova uprave (Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik, svi slijeva nadesno na slici) koji su se žalili na ‘političku smjenu‘.

Sutkinja Beatrix Crnogorac odbacila je kao neosnovan njihov zahtjev za povratak na posao, a moraju platiti i 31.000 kuna sudskih troškova. Podsjetimo, Fičko i članovi uprave (Kvaternik, Cvrlje i Denis Nikola Kulišić koji nije podnio tužbu) izabrani su javnim natječajem 6.3.2015. za vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru u Remetincu, a grad vodila njegova zamjenica Sandra Švaljek.

Nakon njihova sukoba Bandić je prvo 26.3.2015. razvlastio Švaljek nakon čega je ona dala ostavku, a potom je i 15. lipnja smijenio 'njene ljude' u Holdingu navodeći im mnoge propuste u radu.

Smijenjena uprava zatražila je pravdu na sudu smatrajući da je riječ o političkom procesu, od kojeg ih je trebala štititi klauzula u ugovoru da će u slučaju takve, političke smjene dobiti po oko 600 tisuća kuna odštete. Gradonačelnik je odbijajo platiti otpremnine po ugovoru, a oni su pravdu zatražili na sudu. 

Podsjetimo, Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik posao su već u srpnju našli u Hrvatskim autocestama dok je Dejan Fičko nedavno zaposlen kao direktor trgovačke djelatnosti u Narodnim novinama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:10 03.03.2016.

Hm, za šest mjeseci nerada, - 600 000 kuna otpremnine, plus plaćice. A djeluju mi kao preprovadavači stojadina i yugića na sajmu automobila na Jakuševcu, divnom placu pokraj brda smeća.

Avatar Rafael B
Rafael B
21:36 03.03.2016.

Sve profesionalci! Ovakve (uhljebe) tržište traži!

DU
Deleted user
19:01 03.03.2016.

Sada ispada da Bandić koji je osnovao Holding, iako radi ne kao šef Holdinga nego Gradonačelnik, može mijenjati rukovodstvo istog! kakve su nam to sudske odluke? Znači, javim se na natječaj, prođem, budem direktor Holdinga i gradonačelnik koji nema veze s mojim poslom me može smijeniti! Pa to je zakon da se rasplačeš! (da pojasnim, isto kao što Bandić ne može promijeniti niti jednog gazdu u gradu, privatnika, tako ne može promijeniti ni šefa Holdinga)! Jer za to su ljudi trebali napraviti ili veliki manjak ili kriminal! Pošto im za to nije suđeno, nego za otkaz, koji im je dala neovlaštena osoba, mislim da je sud pogriješio! Ako su za nešto krivi, treba im dokazati baš isto kao i samom Bandiću! To je valjda neka logika! Inače, ne pričam to ja, već visoki dužnosnici u Saboru, da je sudska vlast debelo korumpirana! Nije ni čudo da padaju takve presude!!!