ZIMA OKO SVIJETA U ZOO-U

Edukacija, ali i druženje sa zmijom, žoharima...

Foto: ZG ZOO
Foto: ZG ZOO
Foto: ZG ZOO
04.01.2020.
u 09:50
Družit ćemo se i s bezopasnim životinjama, djeca će moći dodirnuti paličnjaka, mliječnu zmiju, bradate agame te madagaskarskog siktajućeg žohara – kažu nam u ZOO-u, gdje će vikendom biti i radionice o pčelama.
Pogledaj originalni članak

Kako izgleda zima na travnjacima Afrike, Azije i Južne Amerike te u tundrama i tajgama polarnih krajeva najmlađi od danas mogu naučiti u Zoološkom vrtu. Edukatori će do 12. siječnja u sklopu programa “Zima oko svijeta” razotkriti što donosi najhladnije godišnje doba u pustinjama, močvarama i tropskim kišnim šumama.

– Istočnom Afrikom, primjerice, trenutačno prevladavaju visoke temperature i kiša. To znači da hrane ima u izobilju pa ima i životinja – kažu nam u ZOO-u, u kojem ističu i suprotnost u zimzelenim šumama prekrivenim snijegom u kojima puno aktivnosti i nema jer se uglavnom spava zimski san. A osim što će se o životinjama slušati, klinci će moći istraživati i preparate poput krzna tigra, devine dlake, slonova zuba, lubanje bizona, nojeva jajeta i kože krokodila.

– Družit ćemo se i s bezopasnim životinjama, djeca će moći dodirnuti paličnjaka, mliječnu zmiju, bradate agame te madagaskarskog siktajućeg žohara – kažu nam u ZOO-u, gdje će vikendom biti i radionice o pčelama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.