PALI NOVI PROMETNI REKORDERI

Vozili bez dozvole, prebrzo, imali oružje... Ukupno kažnjeni s 31.800 kuna i 15 dana zatvora

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Vozili bez dozvole, prebrzo, imali oružje... Ukupno kažnjeni s 31.800 kuna i 15 dana zatvora
30.08.2019.
u 15:10
Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola, samo su neki od prekršaja koje je zadnjih dana na zagrebačkim prometnicama uočila policija
Pogledaj originalni članak

Trojica mladih vozača papreno su kažnjena zbog niza počinjenih prekršaja u prometu.

Kako je priopćila zagrebačka policija, 25-godišnjak je 28. kolovoza oko 20 sati vozio Ksaverskom cestom u smjeru sjevera i to brzinom od 87 kilometara na sat u naselju, odnosno većom brzinom nego što je bilo dozvoljeno. Uz to je vozio u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilom, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu, ni prometnu dozvolu kao ni osobnu iskaznicu. Kažnjen je sa 11.800 kuna i izrečena mu je nova zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Iste večeri, dva sata kasnije u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama, Kobre su u redovnoj kontroli prometa zaustavile Chevrolet Spark zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak. On je pak upravljao vozilom prije položenog vozačkog ispita, pa je isključen iz prometa, a policajcima je predao i oružje koje je imao kod sebe, a za koje nije imao dozvolu. Na Općinskom sudu u Sesvetama novčano je kažnjen sa 20.000 kuna, izrečena mu je zabrana upravljanja vozilom u trajanju od godine dana te mu je oduzeto oružje i streljivo.

I na koncu, u noći na 29. kolovoza u 2.45 na Aveniji Marina Držića policija je pokušala zaustaviti 21-godišnjaka, koji se oglušio na njihova upozorenja da se zaustavi. Umjesto toga nastavio se voziti u smjeru Slavonske avenije gdje je skrenuo desno na nadvožnjak i potom se uključio na promet na Slavonskoj aveniji. Kada je došao na križanje s istočnim kolnikom Hrvatske bratske zajednice, zbog prebrze vožnje vozilom je naletio na rubni kamen pješačkog otoka.

Kada se automobil zaustavio 21-godišnjak je s 22-godišnjim suvozačem pokušao pobjeći u čemu su ih spriječili policajci. Ustanovljeno je da je 21-godišnjak imao 1,37 promila alkohola u krvi, a prijavljen je zbog prebrze vožnje, jer je vozio pijan i bez položenog vozačkog ispita, jer nije bio vezan, jer je prošao kroz crveno, jer se nije zaustavio na traženje policajca... Sudac Prekršajnog suda u Zagrebu odredio mu je 15 dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ME
mexpert
15:36 30.08.2019.

kad naplatite kazne, onda se hvalite.

LI
liliZG
19:46 30.08.2019.

25 godišnjak nije niti zatvor dobio iako je vozio bez već oduzete vozačke dozvole, što je za njega 11.000 kn, sigurno ništa.

AN
anonimus00
16:44 30.08.2019.

15 dana zatvora zbog prebrze vožnje, prolaska kroz crveno, vožnja s 1.37 promila i bez vozačke.. 5 godina bi bilo malo