Pomoć specijalaca

Dva tima GSS-a iz stanice Zagreb pomažu u Slavoniji

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Dva tima GSS-a iz stanice Zagreb pomažu u Slavoniji
19.05.2014.
u 12:30
Ured za upravljanje u hitnim situacijama donirao 1100 litara pitke flaširane vode
Pogledaj originalni članak

U akciju za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji uključio se i Mjesni odbor Sesvetski Kraljevec te  Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina koji su prikupili hranu, vodu i druge potrepštine za stradale.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama donirao je 1100 litara pitke flaširane vode. Pomoć (deke, pelene, hrana, odjeća, higijenske potrepštine) i voda će kamionom Gradskog društva Crvenog Križa biti odvezena u Slavoniju, a  u petak  i subotu su  na područje Slavonije otišla  dva tima GSS-a stanice Zagreb koji su pripadnici specijalističkih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba  kako bi pomogli u spašavanju na vodi.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je u subotu u Vrbanju zajedno s ljudstvom poslala kamion s pumpama i čamcem za spašavanje na vodi, a Grad Zagreb, Ured za upravljanje u hitnim situacijama je Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje ponudio pomoć čim su krenuli visoki vodostaju u Slavoniji.

>>Evo kako pomoći unesrećenima u poplavama

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.